MediaWatch

Katrine Winkel Holm kritiserer ”lyserød” korrespondent

Bestyrelsesmedlem i DR, Katrine Winkel Holm, er ikke tryg ved DR Nyheders ansættelse af Jakob Illeborg som global korrespondent.

Da DR for nyligt annoncerede en rokade blandt korrespondenterne, blev det også offentliggjort, at Jakob Illeborg (foto) skal bestride den nye stilling som global korrespondent.

Det er bestyrelsesmedlem i DR, Katrine Winkel Holm, dog ikke helt tryg ved. Hun siger i dagens udgave af Jyllands-Posten at:

”Jakob Illeborg står for en anti-VKO-linje, Tøger Seidenfadens linje. Han har tydeligvis ringe forståelse for den indvandrerskepsis, der hersker i store dele af befolkningen”.

Ansættelsen af Jakob Illeborg får Katrine Winkel Holm til at betvivle neutraliteten i DR.

”Jeg tror ikke på neutralitetsbegrebet. Det er nemmere for folk at tage stilling til nyhedsformidlingen, hvis de kender afsenderens holdning. I DR bør der være balance, og jeg oplever ansættelsen af Jakob Illeborg som en yderligere styrkelse af den i forvejen dominerende lyserøde blok,” siger hun til Jyllands-Posten.

Tidligere har Jakob Illeborg været tilknyttet DR som freelancer og sideløbende blandt andet analyseret og kommenteret på danske forhold til avisen The Guardian. Men det skal med fastansættelsen være slut, slår DR’s nyhedsdirektør Ulrik Haagerup fast.

”Jakob Illeborg skal leve op til vores etiske regelsæt. Han kan ikke længere optræde uden for DR uden tilladelse. Han får sine penge for at rapportere uhildet og uafhængigt,” siger han.

Ifølge Jyllands-Posten har Jakob Illeborg ikke selv ønsket at kommentere sagen.

- RL
 

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Seneste nyt

Se flere jobs