MediaWatch

DR2 klar med Deadline 17-erstatning

Nye nyheder: DR2 sætter billeder på 'P1 Debat' i det nye år. Programmet skal sendes på hverdage som led i en ny, tidlig nyhedstime.

Radioprogrammet 'P1 Debat' skal fra 1. februar være en del af en ny tidlig nyhedstime fra klokken 17-18 på DR2.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Det daglige debatprogram 'P1 Debat' vil i det nye år blive optaget og udgøre en særdeles omkostningsbevist nyskabelse som den ene halvdel af DR2's nye tidlige nyhedstime.

"Udfordringen har været, at fastholde en stærk og perspektivrig nyhedsdækning i en situation, hvor vi har en nyhedsudsendelse mindre at gøre godt med. Med en relancering af den tidlige nyhedsudsendelse, suppleret af et aktuelt debatprogram, mener jeg vi har fundet formlen," siger DR2-chef Arne Notkin i meddelelsen.

Den nye flade fra kl. 17-18 erstatter de to nyhedsudsendelser 'Deadline 17' og 'DR2 Udland', der har sendt en halv time hver hhv. kl. 17 og 19.30.

Sammenlægningen er en konsekvens af de besparelser, som medieforliget førte med sig, bl.a. med nedlægningen af P2. DR valgte i den forbindelse at nedlægge DR2 Udland og Deadline 17 - på trods af DR's løfte om at opprioritere udlandsstoffet - hvilket gav anledning til heftig kritik og en enkelt intern uro og heftig kritik udefra.

"Man behøver ikke at være mesterdetektiv for at finde programmer med mere kommercielt islæt end 'Deadline 17' og 'DR2 Udland' at spare på," lød kommentaren fra Liberal Aliances medieordfører, Simon Emil Amitzbøll, den gang.

Arne Notkin forsikrer dog ikke overraskende, at den nye udsendelse fastholder DR2's kvalitet og DR's fokus på udlandsstoffet.

"Den nyhedsudsendelse, som får premiere i det nye år, kommer til at kombinere det bedste fra de to verdener. Vi skal fortsat levere dagens vigtigste nyheder, give perspektiv og baggrund. Og i forlængelse af det vil vi øge fokus på relevante nyheder fra udlandet og EU. Udsendelsen skal gøre udlandsstoffet relevant - ikke mindst for de seere, der ikke på forhånd er fast publikum til det globale stof," siger Arne Notkin.

Den sene Deadline 22.30 og 'P1 Debat' på P1 fortsætter som hidtil.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Seneste nyt

Se flere jobs