MediaWatch

Michael Christiansen er vild med DR

17. december: DR-formanden kunne ikke skjule sin begejstring for DR’s tv- og radio-produktion – og slet ikke sin vilje til at styre den i en ny retning.

Der var lange perioder i 2010, hvor man kom i tvivl om, hvem der var generaldirektør i DR - Plummer eller Michael Christiansen.

Det var i hvert fald sidstnævnte kulturpersonlighed, der ofte italesatte public service-opgaven og situationen omkring DR’s store organisationsændringer, der brød ud for et år siden.

Derfor kommer det næppe bag på læserne, at bestyrelsesformanden selv kommer ind på listen over, hvem der tegnede medieåret 2010 som de mest omtalte mediepersoner på MediaWatch. En topplacering blev det til - men trods alt lavere på listen end den faktiske tidligere generaldirektør.

Fører værdi-ordet
Michael Christiansen har været en højprofileret bestyrelsesformand i det forgangne år - naturligvis, vil man sige, som en de centrale personer i den store, dominerende medieorganisation, DR.

Men også en noget højre profil, end det har været kutyme før. Det var nødvendigt, siger Michael Christiansen - under omstændighederne. Altså, Plummer var ikke så elegant til at føre ordet, når de store samfundstjenende public service-værdier skulle præsenteres.

Rykke balancen
Formanden selv var til gengæld som en fisk i vandet. Faktisk blev det rigtig klart i 2010, hvor begejstret Michael Christensen er for arbejdet med DR. Han er vild med organisationen - med den enorme politiske organisme - og især med dens rolle og potentiale som stærk kulturformidler. Blot så han gerne balance mellem populær kultur og mere traditionel dansk kulturarv rykket lidt.

Bestyrelsesformanden trådte flere skridt tilbage, da DR i de sidste maj-uger omkring medieforliget forsvarede sig offensivt i pressen mod regeringens smalle forligsplaner.

Den måtte Plummer tage alene. Formentlig fordi Michael Christiansen ikke var særlig uenig i de tiltag, som regeringen og støttepartier havde på listen, og i øvrigt fandt det uklogt at konfrontere en stålsat Per Stig Møller. Michael Christiansen og ministeren skal jo om få dage tale sig frem til at sætte sidste punktum på DR’s vigtigste public service-kontrakt i mands minde.

På jagt efter en afløser
Som lyn fra en klar himmel - eller måske alligevel ikke, vil nogle mene - måtte Michael Christiansen frem af skyttegraven, da Kenneth Plummer frivilligt gik planken ud, som det er blevet beskrevet. På få dage stod det klart, at bestyrelsen skulle finde en afløser, men først gå i tænkeboks om, hvilken slags generaldirektør det nutidige DR skal have ved roret.

Michael Christiansen blev genbeskikket som bestyrelsesformand midt i virakken og glæder sig formentlig til at læse de indkomne ansøgninger til jobbet som generaldirektør fra den 7. januar, hvor der er ansøgningsfrist. Den nye generaldirektør skal være et public service fyrtårn, der kan tage over, så han selv i det nye år kan træde et par skridt i baggrunden efter et 2010, hvor han med egne ord har været lidt for synlig.

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Seneste nyt

Se flere jobs