MediaWatch

Monty og medieballaden

David Montgomery står stadig oprejst trods talrige dødsdomme over Mecom og et år, der bød på flere overraskelser - hvoraf den største måske bliver, at han bliver ... Velkommen til d. 8. december.

I betragtning af, at han ligner en pæn embedsmand eller familiens venlige onkel, må David Montgomery have en stamina, som mange hærdede actionhelte ikke kommer i nærheden af.

For ja, det er da sikkert hårdt at blive jagtet af skumle typer fra underverdenen og konstant blive sprængt i luften, som det sker i diverse amerikanske blockbusters, men det er intet imod, hvad David Montgomery har været igennem.

Han grundlagde Mecom som et medieselskab med avishuse i hele Europa, heriblandt Berlingske Media, og satte for lånte penge turbo på opkøbene, kort før finanskrisen ikke alene trykkede på den økonomiske pauseknap, men på rewind. Gælden svulmede op som en kage med for meget bagepulver, og afdragene til bankerne blev så svære at overholde, at mange iagttagere var sikre på, at det var ude med Mecom.

Men netop som roen faldt over selskabet i første halvdel af 2010, hvor diverse frasalg - om end til langt lavere salgs- end købspris - samt forbedrede konjunkturer fik tøjler i selskabets løbske gæld, var den gal igen i sommer.

Ifølge aktieanalytiker Henrik Schultz holdt nogle af selskabets stærke aktionærer nemlig kun gode miner til slet virksomhedsdrift (ifølge dem), mens selskabet var i fare for at synke. Med mere smult vande kom mytteriet, der skulle presse David Montgomery ud af chefstolen - muligvis med henblik på at sælge (endnu) flere af Mecom-selskaberne fra.

Det betyder i princippet, at David Montgomery er fyret fra sit eget selskab fra og med januar. Men man skal aldrig sige aldrig. De kritiske aktionærer har åbenbart ikke haft tilstrækkelig opbakning til deres plan, og de er begyndt at sælge ud af deres aktier.

"Det er en form for sejr for David Montgomery, og nu kan man ikke udelukke, at han blive siddende som topchef," lyder vurderingen fra aktieanalytiker Henrik Schultz.

Om David Montgomery får en happy ending og det halve mediekongerige, er endnu for tidligt at sige. Men giver op, gør han i hvert fald ikke.

To be continued i 2011...

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

Se flere jobs