MediaWatch

Børsen: Fallesen afløses af Krab-Johansen

Adm. dir. og ansv. chefredaktør Leif Beck Fallesen forlader dagbladet Børsen og afløses allerede 1. januar af Anders Krab-Johansen, der kommer fra TV 2 News.

Leif Beck Fallesen er snart fortid som chefredaktør og adm. direktør på Børsen, hvor han har været enerådende siden 2002, hvor han føjede titlen adm. direktør til efter en længere periode som chefredaktør.

Allerede 1. januar erstattes Leif Beck Fallesen af Anders Krab-Johansen, der kommer fra en stilling som redaktionschef på TV 2 News, og som tidligere blandt andet har været politisk redaktør på netop Børsen før han efter et kort ophold som nyhedschef på Politiken skiftede til TV 2 News.

”Jeg kender Børsen, og ser frem til at arbejde med de dygtige folk i huset. Opgaven bliver at sikre Børsens position, som et uundværligt kvalitetsmedie for erhvervsfolk. Det kræver en skarp profil, journalistik af høj klasse og udvikling af de trådløse platforme,” siger Anders Krab-Johansen til borsen.dk.

Der er foreløbig ikke kommet yderligere forklaring på det pludselige og uventede chefskifte. MediaWatch forsøger at få en kommentar fra hovedpersonerne.

Ifølge Børsen sker skiftet efter, at Leif Beck Fallesen har valgt at trække sig som topchef.

”Jeg har været utrolig glad for Børsen, som har alle muligheder for at blive den første danske avis, der lykkes med en digital forretningsmodel. Jeg har ingen planer om at gå på pension, men skal jeg nå at arbejde med andre opgaver, så er det tiden at forlade Børsen. Et generationsskifte er altid sundt for en virksomhed, og jeg er meget tryg ved at overlade dagbladet Børsen til Anders Krab-Johansen," siger han til Børsen.

Til MediaWatch svarede Leif Beck Fallesen, der i sommer fyldte 64 år, således på spørgsmålet om, hvor længe han ville blive på Børsen:

”Jeg bliver ved, så længe der er interesse for det, og så længe jeg selv er interesseret i det. Mere svar får du ikke.”

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Seneste nyt

Se flere jobs