Hyltoft: Der er stadig loge-agtige DR-lommer

Balancen i DR's nyhedsdækning er blevet bedre, men hælder stadig, siger DR's genudnævnte næstformand, Ole Hyltoft.

Kultur og aktualitet er to områder, der fortsat har brug for ekstra opmærksomhed i DR for at komme flere års skævvridning til livs.

Det siger DR's netop genudnævnte næstformand i bestyrelsen, Ole Hyltoft, i et interview med DR's medarbejderblad, DRåben.

”Jeg mener, at Danmarks Radio kan blive bedre på navnlig to hovedområder: Vi har været nødlidende på kulturområdet de seneste 10-15 år, der har nok været lidt for stor opmærksomhed omkring seer- og lyttertal på bekostning af, hvad det var vigtigt for en kulturinstitution som DR at sende ud. Og så synes jeg stadig ikke,
at vores alsidighed er tilfredsstillende. Der eksisterer to hovedlinjer i dansk og europæisk politik: Vi har de globalistisk, multikulturelt indstillede, der går ind for religionsbeskyttelse - og så er der dem, der er optaget af hjemlighed, og som er stærke tilhængere af ytringsfrihed. Det er uhyre vigtigt, at DR repræsenterer begge strømninger i lige høj grad, og det mener jeg ikke, vi gør endnu. I nyhederne er det blevet bedre, men der er stadig lommer af logemæssig art, hvor det globalistiske synspunkt har fortrinsret,” siger Ole Hyltoft, der som udtryk for ubalancen oplever, at DR ind imellem bliver sat i bås med aviser som Information og Politiken og den linje, de står for.

Derfor bliver han ved med at råbe op om DR for hele Danmark, selvom han sagtens kan blive træt af den bås, han selv er kommet i efterhånden.

”Jeg er lidt træt af altid at blive fremstillet som klassens uartige dreng, der støjer i timen. Jeg synes, jeg gør, hvad jeg kan for at styrke DR, og jeg er ikke det eneste bestyrelsesmedlem, der deltager i den offentlige debat om DR, det gør f.eks. Mogens Rubinstein og andre i høj grad også. Men efter min mening har DR's bestyrelse to hovedfunktioner: Ud over at være almindelig bestyrelse, der udpeger
direktører, sørger for at regnskaberne er i orden og så videre, skal den være den danske befolknings repræsentant i den radio- og tv-virksomhed, befolkningen selv ejer. Vi, der sidder i bestyrelsen, har forskellige politiske og kulturelle holdninger, ligesom befolkningen har det. Jeg ytrer mig i bestyrelsen på vegne af dem, jeg repræsenterer.
Men det er også vigtigt, at elektriker Jensen i Varde kan se bevis for, at hans synspunkter faktisk bliver fremført. Og det kan han kun, hvis jeg også ytrer mig i det offentlige rum. Men selvfølgelig skal vi bestyrelsesmedlemmer, der ytrer os offentligt om DR, huske at
gøre det med beherskelse, gerne med humor, nøjagtigt i formuleringerne og ikke for tit. Bestyrelsen må for alt i verden ikke blive en polsk rigsdag.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også