MediaWatch

Poul Madsen: Vi har en god sag

Ekstra Bladet gør sig klar til infight mod Apple - en David mod Goliat-kamp, som chefredaktør Poul Madsen alligevel håber vil sparke debatten ud over Danmarks grænser.

I mere end 35 år har Side 9-pigen haft sin faste plads i Ekstra Bladet - og selvom hun næppe har været helt stueren, har ingen myndighed endnu smækket døren i over for Ekstra Bladet med henvisning til avisens "anstødelige" indhold.

Ikke før nu, hvor mediemarkedets globale udvikling har gjort amerikanske Apple til en myndighed, der i høj grad er med til at diktere danske mediers rammebetingelser. Apple ér lovens lange arm i App Store - og har netop smækket App Store-døren i for Ekstra Bladets Ipad-avis, Ebladet, så længe side 9 ikke har tøj på.

Uhørt smagsdommeri lyder det i Anders Fogh Rasmussen-retorik fra Rådhuspladsen, der som modtræk bl.a. har klaget til EU og søndag skyder en kampagne i gang mod Apple.

"Kampagnen er både forretningsgmæssigt begrundet, og så er det en vigtig principiel sag, fordi lovlige publicistiske produkter ikke skal slås ned af udenlandske smagsdommere. Vi vil med en humoristisk kampagne udstille Apples dobbeltmoral og vise, at der findes masser af produkter i App Store, der viser bar hud - det gælder selvfølgelig særligt Bild-pigen og The Suns side 3-pige. Og de er, hvis man endelig skal begynde at kategorisere, faktisk mere pornografiske end Side 9-pigen," siger Poul Madsen, der dog mere end smagsdommertiet lægger vægt på den diskriminering, Ekstra Bladet oplever i forhold til The Sun og Bild.

"Vi føler os forfordelt rent forretningsmæssigt. Vi har en god sag, og vi skal nok vinde, men det er klart, vi ønsker ikke en lang proces ved EU-domstolene," siger Poul Madsen.

Han ved godt, at Steve Jobs næppe lader sig skræmme af truslen om "Velkommen på forsiden", men debatten er vigtig.

"Jeg er ikke naivt anlagt, og jeg ved godt, at de nok ikke ryster i bukserne i Californien, fordi vi sætter den her kampagne i gang. Men vi gør det, fordi vi ønsker debatten, og den vil vi også føre ind i Apples baghave via WAN, EU, den danske minister for pressen, Lars Løkke Rasmussen, og danske EU-politikere. Det her er et anstød mod den hævdvundne pressefrihed, vi har i Skandinavien," siger Poul Madsen, der i det store perspektiv sætter sin lid til, at Apple ikke for evigt vil have den dominans, de har i dag.

"Vi ønsker, at danskerne skal kunne få Ekstra Bladet på Ipad. Men vores udvikling stopper ikke ved Apple," siger Poul Madsen.

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Seneste nyt

Se flere jobs