Ole Hyltoft var ikke altid sjov

3. december: Forfatter og Dansk Folkepartis udpegede næstformand i DR-bestyrelsen, Ole Hyltoft, blev en toneangivende figur i den moderne medieverden anno 2010.
Per Fanefjord Laursen

Ole Hyltoft har været en prominent medieaktør i 2010.

Forfatteren, anmelderen, kulturpersonligheden og Dansk Folkepartis udpegede næstformand i DR må være en ganske central person i mediebranchen. Han er havnet på MediaWatch' optælling over de mest omtalte mediepersonligheder på MediaWatch i 2010.

Højst mærkværdigt, vil nogle tænke, at den 75-årige næstformand i DR’s bestyrelse er en aktør, der optræder så flittigt i mediebranchens fagsite - dog langt overgået af DR-formanden selv, men ham kommer vi tilbage til senere i december.

Forklaringen er, at Ole Hyltoft mener noget om indhold i medierne - og om nutidens medier, kontra før. Han skriver kronikker og kommenterer på medieindhold i almindelighed og DR i særdeleshed.

Han repræsenterer den ældre generations frustration over, at intet er, som det var. Form, indhold, stil, hastighed .. alt flimrer og lyder højt og anderledes end før. Velkommen til det pudsige krydsfelt af medieudmattethed, hvor Ole Hyltoft udmærket kunne sætte sig til bords og finde fælles fodslag med fyrtårne som f.eks. Georg Metz og Rolf Bagger.

I en længere periode var indslagene fra Ole Hyltoft i den underholdende genre, fordi han gang på gang står på mål for, at DR bør trække sine medieudbud tilbage til forgangne tider - ofte uden sans for den moderne, konkurrenceprægede og digitale medievirkelighed.

Næppe sjovt i DR
Morsomt at læse, men nok mindre sjovt set fra Ørestaden, når han gennem 2010 ved flere lejligheder underminerede DR’s ledelse ved at stille sig langt fra den redaktionelle indgangsvinkel, der hersker i DR. For slet ikke at tale om hans regulære udfald mod DR.

Den underholdende underminering, der også tit illusterede DR’s udfordringer og rolle i nutidens medieunivers, var godt stof og bragte ofte Ole Hyltoft frem i Mediawatchs spalter i det forgangne år.

Ikke helt urimeligt, viste det sig.

Ole Hyltoft kan notere sig en lille sejr i år. DR's bestyrelsesformand Michael Christiansen er ikke så uenig med ham, og det er den nyeste kulturminister vist heller ikke.

Ved indgangen til 2011 er der faktisk en vis opbakning til at justere DR tilbage til det mere klassiske public service - uden at Hyltoft på nogen måde får held med at sende morgensang på P3, skrue tiden tilbage til 70’erne eller gøre DR1 lige så kedelig som SVT1 og 2.

Han får dog lejlighed til at fortsætte kampen - Ole Hyltoft blev i november genudpeget som næstformand, da DR's bestyrelse for de næste fire år blev sammensat.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også