MediaWatch

DR vil have kulturen ind i nyhederne

Direktør for DR Kultur, Morten Hesseldahl, vil have kulturen ud på alle DR's flader. Det gælder også nyhederne.

DR’s kulturchef, Morten Hesseldahl, har en klar vision. Han vil have, kulturen til at spænde over alle programflader. Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten vil han sammen med DR’s nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, blandt andet have kendte kulturpersoner til at kommentere på aktuelle nyheder i TV Avisen. Det er en del af en større plan for at få kultur til at fylde mere på DR.

Helt konkret vil Morten Hesseldahl skifte de traditionelle eksperter, der ofte er hentet i den akademiske verden, ud med forfattere og andre kendisser. Han mener, det vil give en mindre ensidet nyhedsdækning.

”Alle mulige omstændigheder, som kan behandles ud fra en djøf-logik kan man i lige så høj grad have behov for at blive behandlet ud fra en mindre enstrenget logik”, siger han.

Han ser for sig, at eksempelvis forfatter Carsten Jensen, kan kommentere på krigen i Afghanistan i stedet for traditionelle kilder som politikere og ansatte i Forsvaret.

Som en del af det nye tiltag vil der fremover sidde folk med fra DR Nyheder, når kulturredaktionen holder møder. Det skal fremme samarbejdet mellem de to redaktioner.

”Den rene nyhedsjournalistik savner ind i mellem fagligheden, mens kulturfolkene savner nyhedsfornemmelsen”, siger han.

- RL 

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Seneste nyt

Se flere jobs