MediaWatch

Den internationale 'Ørnen' skal undgå 'Euro-pudding'

Den internationale version af ‘Ørnen’, eller nu 'The Eagle JIT', indleder optagelser til april, og sendes på DR1 i 2012.

DR’s kriminalserie ‘'Ørnen', der kørte i 2005-06, er under udvikling til en europæisk kriminalserie. Det sker i et økonomisk samarbejde mellem DR, det tyske produktionsselskab Network Movies og ZDF.

Projektet ligger på DR1-chef Ulla Pors’ bord.

Hun spår, at meget af serien, der bærer arbejdstitlen 'The Eagle JIT', skal optages i København, som bliver hovedlocation for handlingen, hvilket vil gavne det danske produktionsmarked.

Ulla Pors vurderer, at optagelserne vil gå i gang til april.

Hvornår forventer DR, at serien er på danske tv-skærme?

“Vi regner med at sende serien i 2012.”

Er det ikke en øvelse, der er dømt til at mislykkes, at forsøge at producere et drama, der fænger på tværs af EU-landene?

“Vi har et tidligere eksempel fra dansk tv, nemlig Ørnen. Her var de tre nordiske lande sammen med ZDF om produktionen, og der blev produceret i alle landene – men DR havde kontrollen. Og det var jo en rigtigt velfungerende og velfortalt historie.”

Hvis det skal fungere for seere i mange forskellige lande, er det sikreste vel at snitte plottet og stilen til efter amerikansk forbillede - men det er de meget bedre til i Hollywood?

“Både ja og nej. Vi har jo med vores søndagsdramatik i DR gjort meget af den amerikanske model til vores – one-vision idéen – så det er forfatter og producerstyret. Den model skal også bruges her, så der ikke sidder en hel gruppe af lande med hver sin dagsorden. Det ville der i hvert fald ikke komme en god serie ud af. Det er det, Sven Clausen, seriens producer, kalder Euro-pudding – og det skal vi undgå.”

Otte afsnit
Det er forfatterne Mai Brostrøm og Peter Thorsboe, der skaber serien og kan låne elementer fra deres egne tre Emmy-vindende tv-serier: 'Rejseholdet', 'Ørnen' og 'Livvagterne'.

I første omgang ventes otte episoder optaget af en times varighed. Serien bliver overvejende indspillet på engelsk og spejler derved EU-politiets virkelighed i det daglige politisamarbejde.

 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Seneste nyt

Se flere jobs