MediaWatch

Storbritannien får ny næsten-gratisavis

For første gang i 25 år lanceres en ny papiravis i Storbritannien - til en pris på knap to kr.

Med en pris på kun 20p eller knap to kroner lægger den nye engelske papiravis, 'I', sig prismæssigt mellem gratisaviserne og de traditionelle dagblade.

Avisen, der lanceres i morgen, udkommer mandag til fredag og er det første nye betalingsdagblad i Storbritannien de seneste 25 år, skriver The Independent, der står bag den nye avis.

Redaktionelt lyder avisen også til at lægge sig op ad en gratisavis som Metro - 'I' vil ifølge The Independent formidle begavet på den korfattede måde og give perspektiv på den hurtige måde. Og så trækker layoutet på tabloidavisernes farverige og billedrige fortællestil.

The Independent oplyser ikke, hvor stort et oplag avisen udkommer i til at begynde med, men ifølge PressGazette vil avisen blive uddelt gratis i 100.000 eksemplarer hver dag i denne uge som et led i markedsføringen.

- LR

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Seneste nyt

Se flere jobs