MediaWatch

Vild med dans er i storform

'Vild med dans' tiltrak ca. 1,2 mio. seere i fredags, hvilket er 10 procent højere end første program i 2009.

TV 2's 'Vild med dans' bevarer sin underholdingværdi i de danske hjem. Det første program i fredags tiltrak ca. 1,2 mio. seere, hvilket er ca. 10 procent højere sammenlignet med første program i 2009.

Samtidig sendte DR1 semifinale i 'Talent 2010' med ca. 910.000 seere i gennemsnit. Talent mistede dermed ca. 30 procent af sine seere sammenlignet med fredagen før. Da Vild med dans ramte skærmen i 2009, faldt seertallene til Talent med ca. 20 procent.

Driftsikkert format
“Vild med dans beviser endnu engang, hvor stærkt et format, der er tale om, mens Talent ikke i samme grad som tidligere kan holde på sine seere, når konkurrencesituationen spidser til. På den anden side er min vurdering, at den relativt høje seertilslutning til begge formater demonstrerer, at der er plads til to store formater samtidig fredag aften," siger Broadcast Director Jakob Olsen, Initiative Universal.

De to underholdingsformater suger næsten al tv-sening til sig i timeslottet kl 20.00 til 21.30. 80 procent af de aktive seere ser med hos TV 2 og DR i tidsrummet – hvilket dog et lille fald sammenlignet med 2009, som skyldes den mindre tilslutning til Talent.

IUM noterer sig videre, at DR1 afvikler Talent for sidste gang i år, hvilket åbner for fri bane for TV 2 - hvor fri bane afhænger af, hvad DR sætter i stedet for Talent, og hvorvidt TV 2 vælger at holde fast i efterårsklassikeren.

Kilde: IUM

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Seneste nyt

Se flere jobs