"Se det er fornøjelig læsning"

1. Hvilket medie tjekker du først om morgenen og lige før du går i seng? "Om morgen er det jp.dkberlingske.dkpolitiken.dk, og aften er det dmi.dk - man kan jo aldrig vide, om der skal planlægges en sejltur efter arbejdstid næste dag." 2. Hvem er din yndlingsvært?
Per Fanefjord Laursen

1. Hvilket medie tjekker du først om morgenen og lige før du går i seng?

"Om morgen er det jp.dkberlingske.dkpolitiken.dk, og aften er det dmi.dk - man kan jo aldrig vide, om der skal planlægges en sejltur efter arbejdstid næste dag."

2. Hvem er din yndlingsvært?

"Jes Dorph-Petersen. Ingen over. Ingen ved siden af."

3. Hvilket medie giver dig mest faglig inspiration?

"I realiteten falder jeg mest på røven over og får inspiration fra den mangfoldighed af specialmedier, der nu er kommet på nettet – at det er muligt at finde kvalificeret information fra så mange kilder, som jeg for 10 år siden ikke vidste fandtes. Hvordan var det lige vi klarede os før det? Hvordan klarede vi os uden www.imdb.com til at afgøre enhver diskussion om film, eller www.veradoclub.com, når bådmotoren skal efterforskes, eller www.marinas.com når sejladser skal planlægges eller ……."

4. Hvilken blog vender du altid tilbage til?

"Der er ingen danske blogs, som jeg vil prioritere løs tid til at læse. Sorry. En gang om ugen – søndag – søger jeg til timesonline.co.uk. Her skriver studievært, bilanmelder, journalist, forfatter, standup comedian mv. Jeremy Clarkson en kommentar. Se det er fornøjelig læsning på en søndag morgen."

5. Hvordan ændrer dine medievaner sig, når du holder ferie?

"Mindre tv-sening – mere net. Tja – sådan går det selv på udlandsrejser."

6. Hvilket udenlandsk medie vil du anbefale andre?

"Klassikerne BBC og Times online, men suppleret med www.yr.no, som vitterlig er gode til at holde øje med vejret utroligt mange steder i verden, og det har man jo brug for! Måske kombineret med www.windfinder.com."

7. Hvilket medie er det mest oversete i forhold til sit potentiale?

"Potentialet i DTT er stort, men vi i Danmark udnytter lige nu kun mulighederne til den elektroniske programguide (EPG). Det er der mange forklaringer på – men det kunne f.eks. bruges til nyheder på en langt mere indbydende og grafisk måde end tekst-tv, som i øvrigt også er overset – forstået på den måde, at det omtales meget lidt i forhold til forbruget af det".

OM JAN JØRGENSEN
Jan Jørgensen er journalist fra DJH og har siden 1980 arbejdet for Frederiksborgs Amtsavis, B.T., Kanal 2, Berlingske Tidende, TV 2/Danmark som redaktionssekretær på Nyhederne - bl.a. på den første nyhedsudsendelse den 1. oktober 1988 - og som programredaktør for TV 2's aktualitetsafdeling.

I 1996 blev han direktør TV 2/Bornholm.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også