S: Ny radiokanal er ”risky business”

En ny radiokanal bliver formentlig ikke til noget på denne side af et valg, vurderer Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen.
Christian Grunert Pedersen

Oppositionen valgte som bekendt at stå uden for det nye medieforlig, og med et folketingsvalg på vej er det yderst tvivlsomt, om en ny radiokanal kan nå at blive til noget, mener socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen.

Det afhænger af det juridiske, om oppositionen kan nå at stoppe den, vurderer ordføreren, der nu sammen med den øvrige opposition vil udarbejde en plan om, hvad man selv vil ændre ved et evt. magtskifte.

”Vi ved endnu ikke, hvad vores muligheder er. Det afhænger af, hvor langt man når med den nye radiokanal. Men vi vurderer, at det kan tage lang tid at få den godkendt, og de kan jo ikke gå i gang, før det nuværende forlig ophører, med mindre man vil bryde forliget, og det går jeg ikke ud fra, at man vil”.

Mogens Jensen mener, at der sagtens kan gå et helt år, før man kan komme i gang med radiokanalen, og det vil derfor komme tæt på et folketingsvalg, hvor magten i øjeblikket står til at skifte. Han kalder det derfor ”risky business” og mener, det må virke afskrækkende for eventuelle aktører at gå ind i projektet, når det halve folketing er imod etableringen.

En radiokanal, ingen har bedt om
I sidste ende var det den økonomiske balance i aftalen, der forhindrede et bredt forlig:

”Jeg mener, at det er frås med licensmidler at give 100 millioner til en radiokanal, ingen har bedt om,” siger Mogens Jensen, der mener, det vil ramme DR unødvendigt hårdt.

”Når Per Stig Møller kalder det småtterier, så er det forkert. Det er ikke blot de 50 millioner, det koster at drive P2, som DR mister. DR får i dag 88 procent af provenuet, og i den nye aftale får de kun 84 procent. Det er altså 700 millioner i perioden, oven i, at man over de sidste tre år har skullet spare 900 millioner og nedlægge en masse stillinger,” siger den socialdemokratiske ordfører og kalder det et forsøg på en langsom udhuling af DR.

Er det en ideologisk aftale?

”Ja, jeg oplever det helt klart som om, at nu skal DR virkelig bløde. Vi forsøgte at lave en balanceret løsning – vi er f.eks. ikke imod en øget programudlægning, men det her er en meget stor udlægning, og at det partout skal være 100 millioner, kan jeg ikke opfatte som andet end ideologi,” siger Mogens Jensen, der hellere havde brugt radio-pengene på TV2-regionerne.

”Det beløb, man har afsat til TV 2-regionerne, er peanuts i forhold til vores prioritering,” siger ordføreren.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også