Michael C: DR ikke svækket

DR fik det bedst mulige resultat ud af et smalt medieforlig, siger bestyrelsesformanden, der retter blikket fremad.
Per Fanefjord Laursen

DR's bestyrelsesformand Michael Christiansen nedtoner enhver konfrontation med regeringen, efter det smalle medieforlig kom i hus onsdag. 

"DR er ikke begejstret for dele af indholdet, og vi er kede af at miste radiokanalen. Men det nye medieforlig er ikke en katastrofe. DR er ikke svækket," siger Michael Christiansen.

Han hæfter sig ved, at økonomien i forliget, der vedrører DR, trods alt kun udgør et par procent af DR's samlede økonomi.

Er der nu iskold luft mellem DR og regeringen?

"Nej, slet ikke. I slutfasen dæmpede regeringen sit oprindelige udspil på flere punkter og inddrog DR i processen. Det medførte bl.a., at DR fik ekstra 135 mio. til at løse nogle af de opgaver, vi skal. Tonen blev lidt skarp, da regeringens udspil først kom frem, fordi DR ikke havde været involveret lige op til. Det lægger vi bag os nu. Det er vigtigt, at DR ikke bliver en kastebold, der deler de politiske fløje," siger bestyrelsesformanden, der oplyser, at han havde gode samtaler med Per Stig Møller i den sidste fase.

Men DR mister et helt frekvenssæt på FM?

"Vi vidste godt, at sendetilladelsen skulle i udbud, og vi har intet imod konkurrence på indhold. Jeg mener dog ikke sammenligningen med TV 2 holder, fordi man tog ikke en kanal fra nogle, da man lancerede TV 2."

DR skal ifølge forliget sende den samme mængde klassisk musik som før?

"Bestyrelsen skal på næste møde i juni diskutere, hvorledes DR løser den opgave. Det står klart, at DR ikke vil sende mindre klassisk musik, men den bliver mindre tilgængelig end før," siger han med reference til, at klassisk musik måske bliver del af P1-fladen og lægges på flere DAB-kanaler.

Oppositionen truer med at rulle elementer i forliget tilbage ved et eventuelt regeringsskifte. Glæder det dig?

"Jeg bemærkede, at Helle Thorning sagde, at hun ikke kan garantere, at hun vil rulle dagpengereformen tilbage. Ud over radiokanalen er der mest tale om justeringer, som jeg ikke ved, om man vil ændre på." 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også