MediaWatch

TV 2-støttet dokumentar er Cannes-vinder

Dokumentaren 'Armadillo' om danske soldater i Afghanistan, der er støttet af TV 2, vandt torsdag aften juryens hovedpris i sideprogrammet Semaine de la Critique på Cannes Film Festival.

Den TV 2-støttede dokumentar 'Armadillo' vandt som første dokumentar i 49 år juryens hovedpris i Cannes Film Festivalens sideprogram Semaine de la Critique.

Den er lavet af Janus Metz og produceret af Ronnie Fridthjof.

Prisen vækker begejstring på TV 2, der i efteråret har sat fokus på Afganistan-krigen via dokumentar- og reportageserier samt et kontor i Kabul.

"Vores satsning på Afghanistan er ikke foretaget efter kommercielle seertals-beregninger, for hvis man alene lyttede til dem, skulle man aldrig vælge at dække så ”fjernt” et stofområde så intenst. Vores satsning er alene gennemført, fordi vi ser vores public service-forpligtelse som en stor fordel og gør den til vores mission og til en drivkraft," siger TV 2's programdirektør, Palle Strøm i en pressemeddelelse.

Også Ronnie Fridthjof glæder sig over den flotte anerkendelse af dokumentaren.

"Det at komme på Cannes, det svarer til at være fodboldspiller på et eller andet lokalhold og så få at vide, at man kommer på landsholdet. Og der vil jeg så sige, at nu har vi lige vundet VM i første hug. Det er fuldstændig uvirkeligt," siger Ronnie Fridthjof, til Ritzau.

Filmen får dansk biografpremiere torsdag 27. maj og vil på et senere tidspunkt blive vist på TV 2.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs