Krause-Kjær: JP-historie mangler dokumentation

Det var en hårdtpumpet politisk dagsorden, der fik Jyllands-Posten til at bringe stærkt kritiseret artikel om ytringsfrihed, mener kommentator.
MediaWatch

Jyllands-Posten bragte sidste torsdag en artikel med overskriften: "Journalister: Ytringsfriheden er under pres". Artiklen var baseret på en undersøgelse lavet af Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) og fik ikke kun forsiden, men også to sider inde i avisen.

Men historien holder ikke vand, siger journalist og kommentator, Niels Krause-Kjær, til Berlingske Tidende.

Krause-Kjær kritiserer den måde, Jyllands-Posten anvender undersøgelsens tal på og mener, den savner enhver rimelig dokumentation.

Han hæfter sig blandt andet ved, at 74 pct. af de adspurgte aldrig selv har oplevet selvcensur fra ledelsen, og at 83 procent samtidig aldrig selv har censureret sig selv af frygt eller bekymring for repressalier af den type, der omtales. Det skyldtes i de få tilfælde pres fra redaktører eller egen frygt for at miste kilder eller blive kritiseret af mediets målgruppe, siger Niels Krause-Kjær:

”Overskriften: ’Journalister: Ytringsfriheden er under pres’ og henvisningen til muslimske fundamentalister savner således enhver rimelig dokumentation udover lidt fristilsbekymring på andres vegne, og hvad der ligner en hårdtpumpet politisk dagsorden,” lyder det fra kommentatoren, der mener, at medierne snart må ”komme ud på den anden side af Muhammed-krisen”.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også