Kronborg: Vi handlede efter bedste overbevisning

Anders Kronborg var fagligt især ked af den benhårde kritik af hans budgetlægning, der var i Rigsrevisionens rapport, og han er ekstra glad for, at den kritik nu klart tilbagevises.
Per Fanefjord Laursen

Tidligere TV2-direktør Anders Kronborg er godt tilfreds med, at granskningsrapporten af TV 2s virke i 2006-2007 i det store hele renser Per Mikael Jensen og ham selv for dårlige dispositioner og uforsvarlig ledelse; om end rapporten er noget mere kritisk overfor Kronborg.

Budgetter var iorden
"Jeg er især tilfreds med, at det fremgår af granskningen, at udgangspunktet i de budgetter, vi lagde, var sunde nok, med det vi vidste. Jeg var af faglige årsager meget ked af den hårde kritik, der var i Rigsrevisionens rapport af vores budgetlægning. Så meget desto vigtigere er det for mig, at granskningsundersøgelsen helt tilbageviser Rigsrevisionens kritik på det område," siger Anders Kronborg, der mest af alt er glad for, at TV 2-perioden og efterdønningerne nu er slut.

Kritik fastholdes
Granskningsrapporten fastholder, den kritik der har lydt af Anders Kronborgs dispositioner omkring et tillæg til lejeaftalen af domicilet på Teglholmen, der endte med at blive væsentligt dyrere for TV 2 end ventet. Noget bestyrelsen ikke blev informeret ordentligt om.

Også Kronborgs manglende beslutningsgrundlag i indgåelse af distributionsaftaler og udkommet af aftalerne, er fortsat en faktor i kritikken.

Vort fokus var nichekanaler - ikke hovedkanalen
”Distributionsaftalerne indebærer et årligt merprovenu fra 1. januar 2009 på ca 77 mill.kr. Det så man første gang ved TV 2’s offentliggørelse af halvårsregnskabet for første halvår 2009. Man kan så efterfølgende mene, at TV 2 skulle have haft endnu mere ud af det,"  siger Anders Kronborg.

"Jeg er naturligvis af den opfattelse, at de aftaler der blev indgået på det tidspunkt var de bedst mulige vilkår, der kunne opnås på daværende tidspunkt. Vores fokus var at skaffe ekstra indtægter for at finansiere public service på hovedkanalen, som vi vidste ville blive sværere og sværere. I dag det så skiftet til, at hovedkanalen i sig selv skal være en god forretning – uanset indtægterne paa nichekanalerne," svarer han.

Kritik taget til efterretning
Omkring kritikken af flytningen til Teglholmen siger han.

”Vi henførte omkostningerne til f.eks TV 2 News' studier til forslaget om lanceringen af News – og tilsvarende for radioen. Det betød, at alle meromkostningerne på Teglholmen blev henført til de relevante projekter – i stedet for blot til byggeriet. Det mente – og mener jeg stadig – er den rigtige måde at gøre det på. Det kunne vi – i bakspejlet – have suppleret med en samlet oversigt for byggeriet. Den kritik tager jeg til efterretning."

Det vigtigste er, at alle tallene har været på bordet undervejs – og som granskningsrapporten skriver – den løbende økønomirapportering i de år har været tilfredsstillende, siger han.

Sporet til Christiansborg
Granskningsrapporten berører slet ikke direktionen og bestyrelsens forhold til det politiske system. Burde en komplet "frikendelse " ikke også indeholde noget om, at I handlede i fuld overensstemmelse med, hvad ministeren forventede?

"Nej, det synes jeg ikke. Det er vel heller ikke muligt. Der hersker næppe tvivl om, at Kulturministeren klart ønskede, at vi købte radiokoncessionen i august 2006, men når det er sagt, så var det direktionen, med bestyrelsens godkendelse, der udarbejdede et budget for radioen, hvor vi til auktionen maksimum ville byde 30 mio., men bød 25 mio."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også