"DR og dagbladene må stå sammen?!"

Skal hele DR gå om på Journalisthøjskolen og eksamineres af JP - og skal Anders Lund Madsen være DR's næste general? Få svarene i denne uges bedste medie-citater.
MediaWatch

Advarsel - det handler om public service!

5.
"Der findes næppe noget andet vestligt land, hvor staten kontrollerer radio og Tv markedet som i Danmark, og det er politisk bestemt. Er vi på vej ind i en fase, hvor staten ønsker samme dominans på internettet?"

- Erik Aller i en kommentar til artiklen, hvor DR's bestyrelsesformand Michael Christiansen foreslår, at DR deler online indhold med dagbladene.

Erik Aller fortjener en plads på CitatToppen - alene for sit engagement i mediedebatten og for at have et ståsted, der ikke er til at tage fejl af! Også selvom der næppe er overflod af realisme i tanken, når Erik Aller vil begrænse public service til udelukkende at beskæftige sig med dét, kommercielle medier ikke vil røre ved. Så kan vi vist lige så godt lukke DR med det samme. 

4.
"De kommercielle stationer synes ikke, at European Broadcasting Union (EBU) er verdens bedste ide. Berlusconi opfatter jo EBU som et offentligt kartel, der er sat i verden for at begrænse hans muligheder."

- Bjørn Erichsen om public service-samarbejdet European Broadcasting Union (EBU).

Italiens præsident, Silvio Berlusconi, synes heller ikke at ideen om kritisk journalistik, eller at princippet 'alle er lige for loven' bør have nogen gang på jord. Så Bjørn Erichsen får en fjerdeplads for at have gjort sit for at holde den italienske mediemogul i ørene. Til foråret vender han hjem til Danmark, og så får vi endnu en fortaler for, at public service-stationer skal brede sig på nettet - vi ser frem til fyrige diskussioner med Erik Aller på den anden side af argumenternes bord! Men det er på plads med en advarsel: Frugtesløse debatter om hvilke danske medier, der skal stjæle brugere fra andre danske medier, mens udenlandske sites buldrer ind ad bagdøren, er ikke just, hvad mediemarkedet mangler. 

3.
"DR og dagbladene må stå sammen i disse svære tider, og det ønsker vi. DR må f.eks være indstillet på at stille dele af sit indhold til rådighed for avisernes netaktiviteter."

- Michael Christiansen, DR's bestyrelsesformand om, at DR gerne vil samarbejde med dagbladene online.

Først meldte han DR ud af mediestøttedebatten, fordi "DR er en del af staten", men i denne uge har Michael Christiansen sendt en strøm af budskaber så bløde som musikken på Radio Soft i retning af dagbladene og politikerne - og vil nu stå sammen med dagbladene. Formanden spinder mens han spinner - og vi glæder os til at se, hvordan DR både kan være en del af staten og stå sammen med dagbladene, og om politikere og dagblade går i nettet, eller DR skvatter i eget spin - tredjepladsen går til DR-formanden.

2.
"En mere vidtgående uafhængighed til DR må kræve, at institutionen viser, at den behersker fundamentale journalistiske dyder som upartiskhed, fairness og kildekritik."

- Leder i Jyllands-Posten om Michael Christiansens forslag om at gøre DR til et 100 statsejet aktieselskab.

Jyllands-Postens lederskribent stryger ind på en andenplads for denne forfriskende udfordring af DR, der rammer DR's måske ømmeste punkt for tiden, troværdigheden. DR er fanget i en stom, hvor det på den ene side fyger med beskyldninger om, at DR er russerrøde lejesvende og på den anden side bestormes med lige så grimme og ødelæggende beskyldninger om selvcensurering - af angst for at støde Dansk Folkeparti. I den debat har DR - og DR's bestyrelsesformand - været usædvanligt tavse. Jyllands-Posten får andenpladsen for udfordringen - og DR opfordringen: Tag nu handsken op og slå fra Jer!

1.
"Det kunne tyde på, at papmuseet i Viborg er mere populært, end vi troede - og jeg bliver straks nervøs over, hvad vi skal gøre for at holde på vores seere. Al succes er uhyre flygtig og lige pludselig er vi alle døde. Ak ja."

- Anders Lund Madsen om at 'Det nye talkshow' er en seersucces.

Ja, hvem skulle have troet at pap nogensinde ville få den anerkendelse, materialet fortjener, og hvem skulle have troet, at Anders Lund Madsen af ugens mange citater om public service er dén, der har gennemskuet og formuleret DR's eksistentielle dilemma klarest: Succes er godt - men for meget succes giver kun bekymringer ...

Den sorte spejderhumors tilbagevenden til tv - de sære udtalelser, de mærkværdige ikke-interviews og den umulige sofa - sikrer førstepladsen på CitatToppen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også