Tvivl om kulturministerposten i 2010

Carina Christensen har som kulturminister lagt øre til meget uden i kritikernes optik at udrette noget som helst. Hun dømmes ude efter nytår, mens Pia K. spøger i kulissen.
Zandra Damsgaard

Kulturministeren er svag og mangler visioner. Kritikken er efterhånden af ældre dato, men Dansk Folkeparti med Pia Kjærsgaard i spidsen har i de seneste dage givet den ny næring.

Det sår tvivl om, hvorvidt Carina Christensen (K) overlever den ministerrokade, der senest vil finde sted i forbindelse med årsskiftet.

Samtidig er Dansk Folkeparti øjensynligt gået ind i kampen om ministerposter.

Pia K. som minister
Partiets slagkraftige formand har ikke tøvet med at lange ud efter den siddende kulturminister – de seneste dage i en grad, så Pia Kjærsgaard både i politiske kredse og ikke mindst i sin egen optik kædes sammen med posten.

”Det eneste, vi har hørt til Carina Christensen denne sommer, er, at hun er blevet gift. Og tillykke med det – det er da dejligt. Men der må altså godt være lidt mere spark i løgsuppen. Det virker, som om hun er bange for at være kontroversiel – altså, det er da herligt at være kontroversiel. Det ved jeg selv alt om – og derfor tror jeg faktisk også, at jeg kunne være en god kulturminister,” sagde hun i Politiken tirsdag.

Det vil i givet fald kræve en grundlæggende ændring af VKO-samarbejdet og er dermed snarere et spørgsmål om, hvorvidt Dansk Folkeparti overhovedet skal tildeles ministerposter, end om, hvorvidt Pia Kjærsgaard ville være en god kulturminister eller ej.

Profilløs og blodfattig
Anders Fogh Rasmussens tidligere toprådgiver Michael Kristiansen tror ikke på Pia Kjærsgaard som ny kulturminister, men medgiver, at der skal ske noget radikalt på området.

Han betegner i dagens udgave af dagbladet Børsen blandt andet den nuværende konstellation som ”profilløs” – en kritik, man uanset politisk overbevisning næppe kan hæfte på om Dansk Folkeparti.

”Kulturen er et vigtigt område for DF og har spillet en stor rolle igennem den kulturkamp, der har været på dagsordenen siden 2001. Den var styret af Brian Mikkelsen og Anders Fogh, så det er et spark til den nye, mere blodfattige konstellation, såvel som en løftet pegefinger til den nye statsminister: Du skal også ind i kulturkampen,” siger Michael Kristiansen til Børsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også