Lisbeth K.: 1. september er alle webjournalister

Efter sommerferien er det slut med at være "avisjournalist" på Berlingske Tidende. 1. september skal alle reportere skrive til både web og print.
Louise Reseke

Opdelingen mellem reportere og redigerende på henholdsvis print  og online er en saga blot på Berlingske Tidende om kort tid. Ledelsen har netop meldt ud, at 1. september er den endelige skæringsdato for, hvornår betegnelsen "avisjournalist" aflives.

"Det er det næste skridt i print-web integrationenen, der er et led i vores udviklingsstrategi, og som indebærer, at alle reportere på Berlingske Tidende første september er multimediejournalister," siger Lisbeth Knudsen.

Fagjournalister skal styrke nettet
Planen er et led i af en større forandringsproces, der skal sikre, at nyhedsproduktionen på nettet i højere grad tilpasses læsernes vaner. Det betyder bl.a., at fagjournalisterne, der har været vant til at skrive udelukkende til avisen, nu også kommer til at indgå i vagtplanen for nyhedsproduktionen på nettet om morgenen. 

Planerne møder voldsom kritik fra medarbejderne, men Lisbeth Knudsen gør det klart, at forandringer er en del af det at arbejde på Berlingske Tidende.

"Vores læsere er på nettet mellem syv og ni og igen mellem 11.30 og 13.30. Og vi skal være dér, når vores læsere er der, og derfor er et at vores tiltag at styrke vores morgenbemanding. Samtidig vil vi sikre, at det ikke kun er de unge, hurtige generalister, der har morgenvagter. Vores erfarne fagjournalister skal også bidrage og deltage i morgenvagterne, hvor de starter med at skrive til nettet og først senere går i gang med at skrive til avisen," siger koncernchef Lisbeth Knudsen.

Også i det redigerende led forsvinder opdelingen mellem print og web. Alle redigerende skal fremover redigere artikler både til print og web - til gengæld lægges den layout-funktion som redigerende på avisen tidligere har haft ud i en særskilt layout-gruppe.

Redaktionsmøder ændres
Ud over den endelige fusion mellem print og web-journalister, så indfører mediehuset en ny struktur for redaktionsmøderne, der i højere grad er tilpasset nettet. Det daglige store redaktionsmøde kl. 9.30 erstattes af fire mindre redaktionsmøder i tidsrummet fra 6.30 til 16.30. Derudover rykkes planlægningen af morgendagesn avis for at sikre en højere kvalitet i indhold.

"Vores avislæsere skal have noget andet og mere unikt, end de har fået i løbet af dagen på nettet, og derfor rykker vi beslutningen om sammensætning af morgendagens avis længere frem på dagen," siger Lisbeth Knudsen.

Som MediaWatch tidligere har beskrevet bliver der endvidere oprettet tre nye stillinger, en community redaktør, en content developer og en infodata redaktør, der alle skal sikre en højere grad af læserinvolvering og udnyttelse af stoffet på Berlingskes platformer. Endelig lægges web-tv produktionen sammen med fotoafdelingen i den såkaldte 'billedvertikal' og fortsætter ikke som selvstædnig afdeling.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også