Millioner fra spilannoncer på vej

TV 2 Sport og andre medier løber ingen stor risiko ved at sige ja til annoncer for udenlandske bookmakere. En liberalisering af spilmarkedet er under fuld opsejling på Christiansborg.
Louise Reseke

Mens TV 2 Sport står til en politianmeldelse for at have indgået et stor reklamekontrakt med den engelske bookmaker Ladbrokes, er Skatteministeriet i fuld gang med at udarbejde et beslutningsgrundlag, der skal bane vej for en liberalisering af spilmarkedet, der kan bane vej for risikofri og lukrative annonceindtægter til danske medier.

"Vi skal have en liberalisering af spilmarkedet. Den nuværende lovgivning holder ikke, fordi det er kun et monopol på papiret. Internettet har overhalet den danske lovgivning indenom, og danskerne har jo fundet ud af, at der er andre måder at spille på, hvis de ikke er tilfredse med det gældende udbud. Derfor er der også sat et arbejde i gang i Skatteministeriet," siger skatteordfører for Venstre, Torsten Schack Pedersen.

Også De Konservatives skatteordfører, Mike Legarth går ind for en liberalisering.

"Vi ser positivt på en liberalisering og ser gerne, at der sker noget i løbet af i år," siger Mike Legarth.

Mio. ryger ud af landet
Ifølge Danske Spil går 50 procent af indtjeningen på spil, svarende til cirka to mia. kr. hvert år, i øjeblikkket ud af landet til internationale spiludbydere. Og det er en særdeles god grund til at gå ind for en liberalisering, mener regeringens støtteparti Dansk Folkeparti.

"Vi går ind for en liberalisering af markedet i hvert fald for sportspil, så de penge, der i øjeblikket går ud af landet, kan komme statskasse og organisationer til gode igennem Tips- og Lottomidlerne," siger skatteordfører Mikkel Dencker fra Dansk Folkeparti, der er parat til selv at fremsætte et beslutningsforslag, hvis ikke der sker yderligere i år.

Skatteministeriet bekræfter, at arbejdet er i gang. Ministeriet forventer, at beslutningsgrundlaget bliver færdig i år, men ikke før sommerferien, og en liberalisering vil derfor sandsynligvis først kunne blive vedtaget og træde i kraft i 2010.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også