Journalister falder på halen for forskning

Journalister skal være langt mere kritiske, når de vinkler skarpt på forskningsresultater.Journalister stoler blindt på forskningsresultater - og det er langt fra godt. Det skriver Lone Kühlmann, forfatter og journalist, i en kommentar i Information."Alt hvad der kommer iført videnskabelighedens klædebon tages ukritisk til efterretning og præsenteres som den skinbarlige sandhed," lyder kritikken fra Kühlmann.
MediaWatch

Journalister skal være langt mere kritiske, når de vinkler skarpt på forskningsresultater.

Journalister stoler blindt på forskningsresultater - og det er langt fra godt. Det skriver Lone Kühlmann, forfatter og journalist, i en kommentar i Information.

"Alt hvad der kommer iført videnskabelighedens klædebon tages ukritisk til efterretning og præsenteres som den skinbarlige sandhed," lyder kritikken fra Kühlmann.

Hun mener, at pressen har en naturlig skepsis over for de fleste emner, men at der netop er den "markant undtagelse", når det handler om forskningsresultater.

Kühlmann nævner Arne Astrup-sagen, der i denne uge har rippet op i slankeforskerens økonomiske interesser i bestemte slankemidler, en sag der netop har stillet spørgsmålstegn ved, hvorvidt man kan stole på Astrups forskningsresultater, når det handler om slankemidler.

Kühlmann nævner også eksempler på, hvordan forskningsresultater fordrejes, så resultaterne ser 'pænere ud'. Derfor opfordrer hun pressen i al almindelighed til at tage de kritiske briller på, hvis forskningsresultater skal blive til solid journalistik.

- Newspaq

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

MediaWatch udkommer med ét dagligt nyhedsbrev i ugerne 27-31. | Photo: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Sådan udkommer MediaWatch i sommerferien

Læs også