FDIM: Støtte til online medier et must

Det er indholdet og ikke medietypen, der skal afgøre, hvorvidt et medie kan få del i mediestøtte-midlerne, mener FDIM.
Tine Brødegaard Hansen

Foreningen af danske interaktive medier (FDIM) blander sig nu i den seneste tids ophedede debat om mediestøtten, der ikke mindst har kørt, siden statsminister Anders Fogh Rasmussen på det nærmeste fredede statsstøtten til de trykte medier. Online medierne er fremtiden og derfor umulige at komme udenom, når mediestøtten skal fordeles på fremtdissikker vis.

"Websites med kulturbærende og samfundsrelevant indhold, debat og kritisk journalistik skal i fremtiden kunne søge støtte på lige fod med f.eks. aviser og andre rent trykte medier," mener direktør for FDIM, Jon Lund.

Dermed melder FDIM sig under de kritiske faner, der i den senere tid har reageret imod statministerens udmelding, det gælder bl.a. foreningen Danske Specialmedier, Aller Press direktør Pål Thore Krosby og iværksætteren Martin Thorborg.

"Hidtil har støtten været bundet til mediekanalen. Men i en tid, hvor alle de klassiske medier i stigende grad skifter fra trykpresse og sendemaster til internet- og mobil-kanaler, og hvor en række nye medier helt i deres egen ret har sikret sig en betydelig position i danskernes hjerter, giver sådanne støtteordninger mindre og mindre mening," skriver Jon Lund i et blogindlæg.

Ifølge Jon Lund skal mediestøtten fordeles, så den sikrer lige konkurrencevilkår og fastholder et højt kvalitetsindhold til danske mediebrugere - også på nettet. Det er nødvendigt, idet danske netmedier ikke modtager støtte og samtidig er i hård konkurrence med udenlandske sites.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

MediaWatch udkommer med ét dagligt nyhedsbrev i ugerne 27-31. | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Sådan udkommer MediaWatch i sommerferien

Læs også