MediaWatch

Danske tegneserier hitter

På ti år er antallet af tegneserier på dansk fordoblet, og billigere produktion og nye læsere giver yderligere optimisme til branchen.

På ti år er antallet af tegneserier på dansk fordoblet, og billigere produktion og nye læsere giver yderligere optimisme til branchen.

Branchen oplevede en stor nedtur i sidste halvdel af 1990'erne, men nu er der anderledes toner op til Kommiks.dk 2008, den danske 'tegneserie-biennale', skriver politiken.dk.

Den danske omsætning lå i 2006 på cirka 2,2 mio. euro, som svarer til 16-17 mio. kroner.

Ifølge Carsten Søndergaard, forlagsredaktør på det danske Tintin-forlag Cobolt, har det varierede titeludbud og nye formater fået folk til igen at interessere sig for tegneserier.

Tilmed har tegneserierne i højere grad end tidligere fundet vej til en placering mellem de almindelige bøger hos boghandlerne i stedet for at stå for sig selv. |NP|

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Seneste nyt

Se flere jobs