S: Behov for debat af nye licensmodeller

Mogens Jensen mener ikke, en licensdiskussion kan vente til medieforliget nærmer sig sit udløb.
MediaWatch
Mogens Jensen mener ikke, en licensdiskussion kan vente til medieforliget nærmer sig sit udløb.

Det nuværende forlig løber til 2010.

Socialdemokrater og andre er interesseret i at vende licensmodellen om, således at man automatisk er licensbetaler. Ikke som nu, hvor man tilmelder sig. Det bør tilføre flere licensindtægter, som DR kan få, hvis folk aktivt skal framelde sig licensen, og skrive under på at de ikke benytter nogle af DRs produkter.

Venstres Ellen Trane Nørby tager gerne en debat af mulige licensmodeller, men det haster ikke for hende, når man er midt i medieforligsperioden. Det samme mener kulturministeren ifølge MediaWatchs oplysninger.

Morgen Jensen anklager Venstre for at springe fra forhandlinger for nyligt, og han vil fastholde emnet på agendaen i ordførerkredsen. Lige nu afventer han en ny mødedato. Den 28. maj har været nævnt ifølge Mediawatchs oplysninger.

" Forhandlingerne - og den positive indstilling indtil for nylig fra alle partier - har jo sit udgangspunkt i forringelserne på DR og ønsket om at finde økonomi til at genløfte DR. Det kan jo ikke gå hurtigt nok, hvorfor der er behov for initiativer," siger han, med reference til at der er spredte holdninger i Venstre til licens og DR.

Socialdemokraterne og Venstre er heller ikke enige om den langvarige proces med at beslutte en replanlægning af FM båndet.

Mogens Jensen anerkender, at medieaftalen forpligter partierne til at gennemføre en replanlægning, men han arbejder ikke for projektet.

"Jeg har bedt forligspartierne genoverveje beslutningen. Det er dyrt og påfører DR ekstra udgifter, det generer lyttermodtagelsen af DR-programmerne og det generer de eksisterende lokale radioer. Jeg ser hellere en mere offensiv satsning på DAB. Jeg vil derfor arbejde for en model der generer lyttere og DR-programmerne mindst mulig."

"Der er sket ting på radiomarkedet, (TV 2 Radio, red.) der berettiger til en diskussion af projektet," erkender Ellen Trane.

"Betingelserne for replanlægningen vil vi fortsat diskutere på de næste møder, herunder om det skal være scenario 1 eller scenario 2, og om betingelserne for udbud af radiokanaler har været for svære," siger hun med reference til, at den femte radiokanal blev udbudt med krav om nyheder og andet. Hun mener, det har medvirket til TV 2s radioproblemer.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

MediaWatch udkommer med ét dagligt nyhedsbrev i ugerne 27-31. | Photo: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Sådan udkommer MediaWatch i sommerferien

Læs også