MediaWatch

Kulturminister og S i verbalt slagsmål om DR

Kulturministeren og Socialdemokraternes Mogens Jensen er for alvor gået i flæsket på hinanden efter måneders diskussion om DRs besparelser.

Kulturministeren og Socialdemokraternes Mogens Jensen er for alvor gået i flæsket på hinanden efter måneders diskussion om DRs besparelser.

Brian Mikkelsen (K) kommer på Kulturministeriets hjemmeside med følgende svada:
”For Socialdemokraternes ordfører på området, Mogens Jensen, må situationen siges at være helt grotesk. Han ynder at slå ud med armene og love Danmarks Radio guld og grønne skove, men sandheden er, at hans eget parti ikke har sat så meget som én krone af på sit finanslovsforslag til DR. Det er rendyrket populistisk plat og en uværdig optræden at være vidne til.”

Og Mogens Jensen giver igen med samme mønt.
"Kulturministerens usædvanligt skingre tone og personlige angreb vidner blot om, hvor dårlig en sag ministeren har. Brian Mikkelsen vil blive husket for, at han ikke formåede at forhindre en historisk kvalitetsforringelse af Danmarks største kulturinstitution. Uanset hvor mange tal Kulturministeren bringer til torvs, er fakta, at Danmarks Radio skal spare 750 mio. kr. på programvirksomheden de næste fire år og at det forringer borgernes programudbud fra DR væsentligt," siger S-ordføreren til MediaWatch.

Han påpeger, at Socialdemokraterne fra første færd har indtaget det standpunkt, at danskernes tv og radioprogrammer ikke skal forringes, fordi byggeriet i DR-byen er løbet løbsk. Man har tilbudt regeringen at være med til at finde finansieringen til dette, men det bliver afvist af Brian Mikkelsen.

"Hvis regeringen har viljen, kan der skabes en løsning med os, men det har de jo åbenlyst ikke. Der er mange ting der ikke optræder i vores og regeringens finanslovsforslag, bl.a. hvordan en reform af kriminalforsorgen skal finansieres. Den finder vi gennem forhandlinger men det forudsætter at regeringen vil forhandle," siger Mogens Jensen.

Brian Mikkelsen gør på sin side opmærksom på, at politikerne ved de seneste to medieforlig har øget den økonomiske støtte til DR. Resultatet er, at DR nu har bedre forhold end nogensinde før. Den medieaftale, der blev indgået for to år siden, gav DR et stort økonomisk løft, således at licensen i 2008 i faste priser ligger 90 mio. kr. over niveauet i 2006.

I præcise tal betyder det, at DR modtager 3,215 milliarder kroner i år. Beløbet vil stige i de kommende år, eftersom DR i 1009 får 110 mio. kr. og i 2010 knap 140 mio. kr. mere end i 2006, målt i faste priser.

Ministrene er særlig irriteret over pressehistorier om DRs dramaafdeling.
"Jeg anser det i det hele taget for særdeles afgørende, at DR vedblivende producerer stærke drama-serier for hele befolkningen. Det er en af stationens kerneopgaver. Netop derfor sørgede jeg ved indgåelsen af den seneste public service-aftale med DR da også for, at dramatikkens stilling i DR blev styrket. Der står direkte i aftalen, at DR skal "øge det tidsmæssige omfang af nyproduceret dansk dramatik med 10 procent."

Jeg er derfor helt overbevist om, at vi også i fremtiden kan glæde os til spændende og fængslende drama-serier fra DR.

Ministeren forventer sig ikke noget af et nyt møde, som oppositionen har indkaldt til. Han regner med, at det bliver som altid, når oppositionens medieordførere samles: Nogle vil hæve licensen. Andre vil bruge et milliardbeløb af statens penge på at købe koncertsalen. Venstrefløjens medieordførere vil fable om nogle redningsplaner, som de ikke er internt enige om, forklarer Brian Mikkelsen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere