MediaWatch

Danskere har det dyreste bredbånd

De danske forbrugere har de dyreste og langsomste netforbindelser i hele Norden. Det viser en undersøgelse fra telestyrelserne i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Mindst 98 pct. af danskerne bor et sted, hvor de kan få bredbånd på 512 kilobit i sekundet, mens 95 kan få hastigheder over to megabit, men i praksis har kun 29,1 pct. bredbånd. Svenskerne har det billigste bredbånd, mens danskerne har det dyreste. Danskerne betaler mellem 300 til 560 kr. om måneden for 2 megabit, mens svenskerne skal af med 160-220 kr. Rapporten møder dog massiv kritik. Teleanalytiker, John Strand, siger til Berlingske Business, at man slet ikke kan sammenligne de fire telemarkeder. Han mener, at bredbåndspriserne i år vil styrtdykke, og at selskaberne vil konkurrere på mere indhold. Også set i lyset af, at elselskabernes fiberoptiske net, som for alvor vil tage fart i år.

Mere fra MediaWatch

Facebook åbner igen for politiske annoncer i USA

I et forsøg på at mindske misinformation har der siden det amerikanske præsidentvalg været slukket for det varme vand for politiske annoncer hos Facebook i USA. Torsdag vil det sociale medie åbne for hanerne igen.

Joy Mogensen håber på OECD-aftale om techskat inden sommer

Efter flere års ventetid håber regeringen nu på, at en global aftale om beskatning af globale techselskaber kan lande inden sommer, lyder det fra kulturministeren, der samtidig melder om forsinkelse i arbejdet med regulering af sociale medier.

Seneste nyt

Se flere jobs