MediaWatch

Big Brother-sponsor trak sig

Sponsoren af det britiske tv-program Big Brother trak sig, efter en af beboerne startede diplomatisk krise mellem Indien og Storbritannien. 25-årige Jade Goody kaldte i en ophedet diskussion med en af beboerne i Big Brother-huset, den indiske Bollywood-stjerne Shilpa Shetty, for en 'hund'. Det udløste en intens debat om racisme og fordomme, og det blev startskuddet til en international krise mellem Indien og Storbritannien, der kom helt op på premierminister-niveau. Og det fik hovedsponsoren af programmet Carphone Warehouse til at trække den økonomiske støtte. Udtalelserne fik også konsekvenser for Jade Goody, der måtte lade sit tv-liv, da 82 procent af de britiske tv-seere stemte hende hjem.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs