MediaWatch

TV-programmer skal forbedre verden

Nu er det ikke længere nok, at tv-programmerne skal afspejle den virkelighed vi lever i. De skal også forbedre verden. Den ambitiøse udmelding kommer fra en af stifterne af Koncern TV & Filmproduktion, Thomas Heurlin. Han siger til fagbladet AVM, at der skal laves tv-programmer, der sætter en dagsorden og skaber social forankring. Thomas Heurlin bruger kokken Jamie Olivers tv-programmer som eksempel, hvor han via konkrete aktiviteter prøver at give de engelske børn sundere mad i skolen. TV 2 er allerede langt fremme med et tilsvarende projekt i Danmark, der omfatter fire programserier, der hver består af seks, otte eller 10 programmer á en halv times varighed, oplyser Thomas Heurlin. I den første serie vil Bubber træde i Jamie Olivers fodspor og lære danske børn at lave sund mad. Koncern TV & Filmproduktion vandt for halvandet år siden licitationen på TV 2's børnepakke, der gælder for tre år med en årlig omsætning på ca. 30 mio. kr.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs