MediaWatch

DR lukker langbølgesender

Fra den 15. februar er det slut med langbølgefrekvensen 243 kHz. DR samler alle programmer på mellem- og langbølge på én kanal. Kanalen får navnet P5 og sender på mellembølge 1062. Tidligere var lang- og mellembølge den eneste måde, man kunne modtage DRs programmer i udlandet, men med nettet er behovet for de mange frekvenser blevet unødvendige. Derfor lukkes Kalundborg langbølge-senderen fra midten af februar. Det betyder også et farvel til en lang række specialprogrammer bl.a. 'Nyheder fra skibsfarten'. "Efterhånden er der kommet så mange nye platforme, hvor man kan skaffe sig oplysninger døgnet rundt verden rundt, at der ikke længere er behov for flere parallelle udlandssendinger. Men af hensyn til fiskere og sejlere, der kan have svært ved at fange DRs netradio på havet, fortsætter DR med at sende på mellembølgefrekvensen 1062 kHz," siger DRs direktør for radio og distribution, Leif Lønsmann.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs