MediaWatch

Forbund advarer medlemmer om Aller Press

Dansk Journalistforbund (DJ) advarer i en mail til en række medlemmer imod Aller Press, der vil ændre betingelserne for videreudnyttelse. Freelancere inden for fotografi, tekst, grafik, bladtegning o.a. skal passe på, hvis de arbejder for Aller Press uden for overenskomsten, mener forbundet. Aller Press vil nemlig have freelancerne til at underskrive en kontrakt med nye betingelser for videreudnyttelse af ophavsrettighederne for deres arbejde. I mailen skriver DJ: "Denne kontrakt vil forringe din indtjening markant i forhold til det, du i dag kan opnå, når Aller Press videreudnytter dit stof indenfor og udenfor Aller Press, og når dit stof sælges til udlandet." DJ fraråder derfor medlemmerne at skrive under og returnere kontrakten. I stedet skal medlemmerne afvente situationen, da DJ allerede har rejst krav om forhandling over for Allers ledelse. "Det er DJs opfattelse, at det nye diktat er urimeligt og i strid med god forhandlingsskik," lyder det endvidere i mailen.

Mere fra MediaWatch

Facebook åbner igen for politiske annoncer i USA

I et forsøg på at mindske misinformation har der siden det amerikanske præsidentvalg været slukket for det varme vand for politiske annoncer hos Facebook i USA. Torsdag vil det sociale medie åbne for hanerne igen.

Joy Mogensen håber på OECD-aftale om techskat inden sommer

Efter flere års ventetid håber regeringen nu på, at en global aftale om beskatning af globale techselskaber kan lande inden sommer, lyder det fra kulturministeren, der samtidig melder om forsinkelse i arbejdet med regulering af sociale medier.

Seneste nyt

Se flere jobs