MediaWatch

Skype-brugere skal overvåges

Schweizisk politi er gået i gang med at udvikle en metode til at aflytte telefonsamtaler, der foregår over computeren. Hidtil har brugere af f.eks. Skype trygt kunne sludre med hinanden om hvad som helst - f.eks. planlægning af kriminalitet eller terrorisme. Men ifølge avisen SonntagsZeitung har schweizisk politi nu allieret sig med firmaet ERA IT Solutions, der er specialister i netværkssikkerhed, for at udvikle en metode til at aflytte IP-telefonsamtaler. Tanken er, at politiet med en dommerkendelse i hånden kan bede en internetudbyder om at installere et lille stykke sladresoftware - en såkaldt trojansk hest - på en given kundes computer. Programmet vil efterfølgende optage telefonsamtaler, der foretages via computeren. Og det nytter ikke noget at bruge kryptering. For det er selve lyden, der opfanges - ikke nuller og ettaller. Den trojanske hest får desuden den tillægsfunktion, at man kan bruge den til at fjernstyre en pc's mikrofon og webkamera, så man kan overvåge en mistænkt med lyd og billede - via vedkommendes egen computer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs