MediaWatch

Politiken vil krydstjekke debattører i Folkeregistret

Det skal være helt slut med at debattere anonymt på Politikens sites.

Politiken.dk vil som det første større danske medie krydstjekke deres brugere i Folkeregisteret, før de får lov til at skrive indlæg, skriver avisen.

Før en bruger kan udgive et indlæg, skal brugeren oplyse navn, adresse og fødselsdato. Herefter vil Politiken tjekke oplysningerne. Og først herefter kan brugerne fremover få lov til at kommentere indlæg.

”Vi har lært gennem de seneste år, at der er nogen, der misbruger vores kommentarfelter. Ikke til at forfægte deres synspunkter, for det giver vi gerne plads til, men til at svine de andre til, uden at ville stå ved, hvem der er,” siger chefredaktør Bo Lidegaard til Politiken

Hos Berlingske vil man også sætte en stopper for anonyme kommentarer, men det tekniske er ikke på plads endnu. Til gengæld skal den enkelte blogger nu forhåndslæse kommentarer, før de udgives.

Hos Dagbladet Information har man de seneste fire år skulle registrere sig som bruger, før man kunne debattere. Her siger man, at resultatet både har været godt og ondt – man er glad for den større grad af kvalitet, der er i indlæggene, men er ked af, at have mistet de spontane kommentarer.

Med Huffington Post som forbillede vil Politiken også til at tildele brugerne fra ét til tre point, alt efter hvor mange indlæg de har skrevet, og hvor ofte deres indlæg er blevet anbefalet. Hertil kommer, at de tre mest anbefalede indlæg vil blive fremhævet under artiklen.

- CT

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

Se flere jobs