Konservative sætter navn på ny medieordfører

Nyvalgt folketingsmedlem har overtaget ordførerskabet for medier efter Birgitte Bergman, som ikke opnåede genvalg. Dermed er samtlige kultur- og medieordførere i det nye folketing på plads.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Helle Bonnesen, som blev valgt ind i Folketinget for første gang ved valget 1. november, er udnævnt som Konservatives nye medieordfører. Det fremgår af en liste over samtlige ordførerskaber hos partiet. 

Fra 2015 til 2022 var Helle Bonnesen beskæftiget som pladepresser ved Nordsø Records, som producerer grammofonplader, og som bl.a. er stiftet af hendes mand, Henrik Damm Krogh. Tidligere har hun arbejdet som nordic marketing manager hos The Coca-Cola Company og hos Colgate-Palmolive.

Hun har en cand.merc fra CBS, en bestyrelsesuddannelse fra Business Kolding og en diplom i fødevareøkonomi.

Foruden ordførerskabet på medieområdet bliver hun også kulturordfører, kirkeordfører, beskæftigelsesordfører, menneskerettighedsordfører, udenrigsordfører samt udviklingsbistandsordfører.

Konservative fik ti mandater ved seneste folketingsvalg, en tilbagegang fra valget i 2019, hvor partiet fik 12 mandater. En af dem, der ikke opnåede genvalg, var partiets forhenværende kultur- og medieordfører Birgitte Bergman.

Med den konservative konstituering er alle kultur- og medieordførere i det nye folketing på plads. Se den fulde liste her: 

Socialdemokratiet: Mogens Jensen

Venstre: Jan E. Jørgensen

Moderaterne: Jon Stephensen

Liberal Alliance: Katrine Daugaard

SF: Charlotte Broman Mølbæk

Enhedslisten: Søren Søndergaard

Radikale Venstre: Zenia Stampe

Dansk Folkeparti: Morten Messerschmidt

Nye Borgerlige: Mikkel Bjørn Sørensen

Danmarksdemokraterne: Søren Espersen

Alternativet: Franciska Rosenkilde

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også