MediaWatch

Konservative kan ikke leve med streamingbidrag i medieforlig

En kommende medieaftale vil ikke have Konservative som medunderskriver, hvis ”der indgår en skat” på streamingtjenester, og DR får flere penge i kassen, fastslår partiets medieordfører Birgitte Bergman.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Skal den socialdemokratiske regering nå sin ambition om et bredt medieforlig, er der særligt to punkter i kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens (S) medieudspil, der skal ændres: Det såkaldte streamingbidrag og øget støtte til DR.

Sådan lyder den klare besked fra Birgitte Bergman (K) i kølvandet på, at hun med sine medieordfører-kollegaer i Dansk Folkeparti og Venstre i en kronik i Berlingske onsdag listede en række borgerlige krav til en eventuel medieaftale.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs