MediaWatch

Danske Medier vil have regeringen til at presse på i forhandlinger om ny techlov

I forbindelse med de afsluttende EU-forhandlinger om ny digitial regulering under Digital Markets Act bør regeringen presse på for at sikre presseudgivere "fair adgang" til digitale platforme som Google og Facebook. Det er meldingen fra Danske Medier, der vil have politikerne til at bruge mødet i dag til at rette fokus mod området.

Foto: Danske Medier

Der er stadig "alvorlige mangler" i den kommende retsakt for det indre digitale marked i EU, Digital Market Act, som lige nu er i den afsluttende fase af forhandlinger mellem EU-Kommissionen, Rådet og EU-Parlamentet. Det mener Danske Medier, der opfordrer den danske regering til at lægge pres på for at sikre "fair adgang" til alle platformstjenester for udgivere.

Danske Medier vil derfor have politikerne til at bruge mødet i dag mellem Folketingets medieordførere til at formulere et krav til regeringen om at lægge alle kræfter ind i slutspurten af EU-forhandlingerne om kontrol af tech-giganterne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs