MediaWatch

Mette Frederiksen: Til sommer kan vi kramme og gå på festival

Sommeren 2022 bliver ifølge statsministeren den første siden 2019, hvor der kan blive afholdt festivaler.

Foto: Per Lange/Ekstra Bladet

I to år har forventningsfulde og musikglade mennesker gemt deres billet til eksempelvis Roskilde Festival, og den kan de indløse til sommer.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde onsdag aften, hvor det står klart, at langt de fleste og de mest indgribende restriktioner bliver fjernet igen.

"Det er med optimisme, at vi, der står heroppe, kigger fremad. Foråret er på vej, dagene bliver længere. Foran venter os en sommer med krammet tilbage, samvær, koncerter og festivaler igen. Alt det mange af os har savnet," siger hun.

Coronavirus har været skyld i, at festivaler er blevet aflyst på stribe, eller er blevet gennemført i en væsentlig anderledes form.

Danmark kan ifølge sundhedsmyndighederne fjerne restriktionerne af flere grunde.

Der er mange vaccinerede, relativt få indlagte, og desuden er omikron mildere end tidligere varianter, hvor folk i langt højere grad er blevet indlagt.

Tidligere onsdag har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyst Folketinget om planerne.

Ud over at lade de fleste restriktioner bortfalde skal corona fra 1. februar ikke længere være en "samfundskritisk sygdom."

Det er onsdag aften en glad og optimistisk statsminister.

"I aften kan vi begynde at sænke skuldrene og finde smilet frem igen. I aften er en milepæl, vi står med en utrolig god nyhed, vi kan nu fjerne de sidste restriktioner i Danmark."

"Det markerer en overgang til en ny tid for os alle sammen. Under pandemien har tålmodighed, udholdenhed og sammenhold for danskere været testet," siger hun.

Hun uddyber, at folk stadig bør tage hensyn til bekymrede borgere.

Her er de nominerede til årets tv-priser

Filminstruktør efter misset pris: Det var næsten en lettelse 

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs