MediaWatch

Engelbrecht bekræfter: Ønsker ikke at stille op til interview med B.T

Transportminister Benny Engelbrecht bekræfter lørdag overfor Berlingske, at han ikke ønsker at stille op til interview med B.T. om Lynetteholmen, da han ikke føler sig tryg ved mediets gengivelse af sagen.

Benny Engelbrecht ville mandag ikke interviewes af B.T., da han ikke kunne få journalisten fra B.T. til at anerkende en bestemt præmis. | Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Transportminister Benny Engelbrecht (S) stoler ikke på, at B.T. kan skrive retvisende om Lynetteholmen, og han bekræfter lørdag overfor Berlingske, at han ikke ønsker at stille op til fysisk interview med mediet.

Det sker efter en episode mandag, da ministeren deltog i første spadestik til anlægget af Lynetteholmen i København, og hvor Benny Engelbrecht ville have bekræftet, at B.T’s udsendte journalist havde forstået økonomien bag Lynetteholmen, før han ville lade sig interviewe.

”Jeg er helt med på, at det kan se mærkeligt ud på et videoklip, men der er en lang forhistorie og en problematik. Det er ikke standard for mig, og jeg stiller gerne op til så meget som muligt. Men når jeg ikke føler mig tryg ved, at B.T. vil gengive retvisende, vil jeg undtagelsesvis tillade mig at afvise at stille op fysisk op til interview,” siger Benny Engelbrecht til Berlingske.

Afvisningen af B.T.s udsendte har mødt skarpt kritik fra B.T.s chefredaktør, og efter episoden mandag har B.T. ifølge Journalisten tilbudt Benny Engelbrecht at stille op til et båndet videointerview i fuld længde, men det har Benny Engelbrecht på nuværende tidspunkt takket nej til.

Ifølge Journalisten har Enhedslistens medieordfører, Søren Søndergaard, stillet et såkaldt §20-spørgsmål til statsminister Mette Frederiksen (S), og Susanne Zimmer fra Frie Grønne har gjort det samme, men direkte til Benny Engelbrecht.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs