MediaWatch

Støtteparti: Regeringen behandler kulturen med ignorance

Kulturlivet er ramt hårdt af coronarestriktioner, men ved endnu ikke, om det må genåbne i næste uge.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

De Radikales kulturordfører mener, at regeringen svigter kulturen.

På Facebook skriver kulturordføreren fra regeringens støtteparti, Zenia Stampe (R), at hun ikke begriber, at "regeringen fortsætter med at behandle kulturen med så stor ignorance og inkompetence".

Stampe henviser til de coronarestriktioner, som i øjeblikket holder eksempelvis biografer, teatre og museer lukket.

Hun forstår ikke, at regeringen endnu ikke har meldt ud, om kulturlivet kan åbne i næste uge. Efter planen udløber restriktionerne i denne uge.

"Jeg forstår ikke, hvordan vi kan stå her igen. I december blev kulturlivet lukket i fire uger frem til den 16. januar."

"Men her en uge før fristens udløb ved kulturlivet endnu ikke, om de skal slå dørene op på mandag, eller om de fortsat skal holde lukket. Og de har intet hørt fra regeringen og kulturministeren. Intet," skriver Stampe.

"Teatrene aner ikke, om de skal fortsætte prøver med henblik på at være klar til at spille mandag - for så måske bare at blive lukket ned igen med få dages varsel? Og hvad hvis de og spillestederne rent faktisk får lov at åbne, kan de så overhovedet nå at sælge billetter nok? Og hvad med museerne og biograferne?," skriver Stampe.

Hun mener, at regeringen må komme på banen og snart melde ud.

"Vi kulturordførere er indkaldt til møde på fredag den 14. Januar. Altså to dage før fristens udløb. Det er alt for sent til at skabe den nødvendige vished for kulturlivet."

"Jeg er oprigtigt overrasket over, at regeringen fortsætter med at behandle kulturen med så stor ignorance og inkompetence," skriver Stampe.

Kulturlivet har været meget diskuteret den seneste tid. En stribe partier, både fra rød og blå blok, har allerede ytret, at kulturlivet står først, når der skal lempes.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs