MediaWatch

Regeringen opfordrer til at aflyse firmajulefrokosten og mere hjemmearbejde

På grund af høje smittetal bør firmajulefrokoster aflyses, siger Mette Frederiksen. Regeringen opfordrer samtidig til at arbejde hjemmefra i "udstrakt" grad. Nye restriktioner indføres fra fredag.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Virksomhederne opfordres til at droppe julefrokosten.

Sådan lyder budskabet fra statsminister Mette Frederiksen (S) på pressemøde tirsdag om nye coronarestriktioner.

Her lægger regeringen med opbakning fra partier i Folketinget op til at begrænse aktiviteten i samfundet. Det gælder også sociale arrangementer som julefrokoster.

På grund af den stigende smitte i samfundet opfordres ansatte - både på offentlige og private arbejdspladser - samtidig til at arbejde hjemmefra "i udstrakt grad".

"Jeg ved godt, at det for mange vil være et uvelkomment gensyn med hjemmearbejdspladsen. Det er der sådan set ikke noget at sige til. Men lige nu vurderes det at være nødvendigt," siger Mette Frederiksen.

Der er dog ikke tale om et direkte krav med risiko for eksempelvis bødestraf, men alene en opfordring, siger direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm.

"Det er en kraftig opfordring, og da vi lever i et samfund stor tillid forventer jeg, at både offentlige og private arbejdspladser forstår alvoren i det, vi siger," siger Søren Brostrøm.

Han har selv længe holdt fast i, at Sundhedsstyrelsen skulle holde julefrokost den 17. december. Den beslutning fastholdt han også efter, at mange private virksomheder af egen drift havde aflyst deres julefrokoster.

Så sent som tirsdag fastslog Søren Brostrøm, at der skulle være julefrokost i Sundhedsstyrelsen ud fra styrelsens egne anbefalinger og sundhedsråd.

Søren Brostrøm oplyser på pressemødet, at Sundhedsstyrelsens julefrokost nu også er aflyst.

Mange mediehuse som Aller Media, DR og Politiken har allerede aflyste julefrokosten.

Aller Media aflyser nu også årets julefrokost for ansatte

Flere medier aflyser eller udskyder julefrokosten

TV 2 aflyser julefrokoster med mere end 50 deltagere - Jysk Fynske fastholder med forbehold 

DR aflyser årets julefrokoster ud fra "forsigtighedsprincip" 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs