MediaWatch

Kulturminister kører ny blankmedieordning i stilling til at blive vedtaget inden jul

Den reviderede version af blankmedieordningen er igen på den politiske dagsorden til en hurtig vedtagelse, efter branchens høringssvar - og kulturministerens reaktion - netop er blevet offentliggjort. Der er flere sten i skoen, mener bl.a. Journalistforbundet, Koda og Producentforeningen, og det har fået ministeren til at spille ud med nye afgiftstakster.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Efter nytår træder den nye såkaldte blankmedieordning, som kompenserer rettighedshavere for privates kopiering af indhold på private devices, i kraft. I hvert fald hvis det står til regeringen.

Efter udspillet til den nye ordning har været sendt i høring henover efteråret, er den lange række af indkomne høringssvar nu blevet offentliggjort sammen med kulturministeriets kommentarer til de væsentligste anker, branchens aktører har påpeget.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs