MediaWatch

Partier efterspørger tydelige anbefalinger om julefrokoster

Sundhedsmyndigheder skal tage et kig på klare anbefalinger til julefrokoster, mener Venstres sundhedsordfører. (Opdateret)

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Opdateret kl. 15.55 med kommentarer fra flere sundhedsordførere.

Efter at flere virksomheder har aflyst årets julefrokoster på grund af bekymring omkring coronasmitte, bør sundhedsmyndighederne være tydelige omkring, hvordan en julefrokost holdes forsvarligt.

Det mener Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen.

"Det er jo ikke forbudt at holde julefrokost eller for den sags skyld juleklip nede i daginstitutionerne. Så jeg tror, at det ville være formålstjenligt, hvis sundhedsmyndighederne lavede nogle anbefalinger om, hvordan gør man det på forsvarlig vis," siger han.

Virksomheder som DSB, DR og Danske Fragtmænd har i de seneste uger aflyst deres julefrokoster. Det er grundet bekymring over stigende coronasmitte.

Martin Geertsen mener, at det stadig skal være muligt at samles på forsvarlig vis. Men han forstår godt virksomhederne.

"Det, vi ser i øjeblikket, er, at man selv opfinder sine regler ude omkring i landet på den enkelte virksomhed. Det er jo forståeligt nok, når der ikke er en tydelig kommunikation fra myndighederne om, hvordan man afholder en julefrokost forsvarligt," siger han.

Opbakning EL og DR

Også Peder Hvelplund, som er sundhedsordfører for regeringens støtteparti Enhedslisten, mener, at der bør klare anbefalinger til.

Aflysningerne er et udtryk for en stor ansvarlighed hos både virksomheder og ansatte, mener Peder Hvelplund.

"Men det er jo også udtryk for, at man mangler nogle klare anbefalinger for, hvornår man kan afholde julefrokost og i så fald under hvilke betingelser," siger han.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, er helt enig i, at der er et behov for klare anbefalinger. Det oplyser hun i en skriftlig kommentar.

På et pressemøde i sidste uge sagde Helene Probst, som er vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, at man skal bruge sin "sunde fornuft" ved årets julefrokoster.

"Når jeg siger "den sunde fornuft", er det måske også en lidt anderledes julefrokost end den, man plejer at holde."

"Men i stedet for at jeg står her og siger, hvordan man skal holde den konkrete julefrokost, så tænk jer om, når I planlægger den."

En anbefaling lød blandt andet, at man kan sidde i mindre grupper med større afstand. Det er også en god idé at begrænse mængden af alkohol.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs