MediaWatch

Danske Medier: Urimeligt af DR at sætte P6 Beat og P8 Jazz på spil

Adm. direktør i de private mediers brancheorganisation, Mads Brandstrup, kritisererer DR's ledelse for ikke at tage ansvar for videreførelsen af de to nichekanaler, men i stedet lægger det over på politikerne.

Foto: Kit Lindhardt

Om 2,5 måneder bliver stikket trukket på de to DR-kanaler P6 Beat og P8 Jazz, medmindre politikerne finder en ny pengepose frem, eller DR's ledelse sparer 15-20 mio. kr. et andet sted. Det dilemma har DR nu for tredje år stillet politikerne i, og det vækker kritik fra Mads Brandstrup, adm. direktør i Danske Medier, i et indlæg i Berlingske.

"DR's efterårstradition er en urimelig situation at bringe politikerne i (...). Vi må og skal kunne forlange, at DR på lige fod med en hvilken som helst anden virksomhed tager ansvar for sine aktiviteter og de udgifter, der er forbundet hermed," skriver Mads Brandstrup med henvisning til, at DR årligt modtager godt 3,5 mia. kr. i statsfinansiering og på den baggrund må stå på mål for, hvad der skal prioriteres eller ej uden at gøre individuelle kanaler eller programmer til politiske beslutninger.

Danske Mediers indspark kommer, efter det er blevet gjort klart, at der i næste års finanslov – i modsætning til 2019 og 2020 – ikke er afsat en særlig bevilling til de to DR-kanaler. Det betyder principielt, at kanalerne står til at lukke, med mindre DR finder alternative besparelser, fortalte DR's direktør for Børn, Unge og Kultur, Henrik Bo Nielsen, i september.

Tirsdag sagde Henrik Bo Nielsen i et interview til Berlingske, at DR arbejder ud fra at se, om det kan lykkes at redde kanalerne - og hvis det ikke kan, vil DR ikke stoppe med at interessere sig for den type musik, som de to kanaler repræsenterer.

P6 Beat og P8 Jazz står igen til lukning: DR afviser videreførsel uden ekstra penge - eller alternative besparelser 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs