MediaWatch

Regeringen vil styrke virksomheder med 170 milliarder kroner

Regeringen meddeler, at den vil give virksomheder mulighed for en låneordning på op mod 170 mia. kr.

De nye foreslåede tiltag præsenteres ved et pressemøde i Industriens Hus. Fra venstre Claus Jensen, formand for Dansk Metal, skatteminister Morten Bødskov og Lars Sandahl, adm. direktør for Dansk Industri. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Regeringen præsenterer fredag et udspil til en låneordning for op mod 170 mia. kr. Ordningen skal gavne de virksomheder, der er ramt af nedsat eller ingen omsætning under coronakrisen.

Konkret er der tale om en ny momslåneordning for små og mellemstore virksomheder samt en udvidelse af den eksisterende A-skattelåneordning.

"Det er en alvorlig økonomisk krise, som Danmark stadig befinder sig i."

"Derfor ser vi i regeringen løbende på, hvordan vi fortsat bedst kan hjælpe lønmodtagere og virksomheder," siger skatteminister Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse.

Regeringen vil udvide skattelåneordningen til også at omfatte betalingerne af A-skat og AM-bidrag (arbejdsmarkedsbidrag, red.) i februar og marts. Også store virksomheder skal have mulighed for at bede om lån efter den ordning.

Det skal samlet give virksomhederne cirka 78 mia. kr. i likviditet.

Regeringen ønsker også at udskyde den ordinære betalingsfrist for A-skat og AM-bidrag i maj i år med fire en halv måned for alle virksomheder. Det giver en anslået likviditet på 28 mia. kr. til virksomhederne.

Ny låneordning

Desuden skal der være en ny momslåneordning for små og mellemstore virksomheder for den udskudte og ordinære moms, der står til at skulle betales 1. marts.

Virksomhederne kan rentefrit låne det beløb, som de står til at skulle betale denne dato, og lånet skal betales tilbage senest 1. februar næste år.

Ifølge pressemeddelelsen vil dette tiltag give virksomhederne likviditet for knap 64 mia. kr.

Mange virksomheder har problemer med at finde penge, fordi de på grund af nedlukningen ikke har haft indtjening i efterhånden et stykke tid.

"Regeringen tager virksomhedernes situation meget alvorligt, og vi er optaget af, at virksomhederne kommer så godt som muligt igennem krisen."

"Derfor stiller vi nu yderligere rentefrie lån til rådighed for de virksomheder, der står til at komme i klemme," siger Morten Bødskov.

Under coronakrisen er likviditeten i danske virksomheder blevet styrket med 300 mia. kr., og der er blevet udbetalt hjælpepakker for 28 mia. kr., siden coronavirus holdt sit indtog i Danmark i marts sidste år og førte til omfattende nedlukning af blandt andet detailhandlen.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs