MediaWatch

Aftale mellem EU og UK på plads

EU og Storbritannien har indgået en aftale om det fremtidige forhold, bekræfter den britiske regering ifølge nyhedsbureauet Reuters. (Opdateres)

Foto: JOHN THYS/AFP / AFP

Efter ti måneders nærmest stillestående forhandling fik EU og Storbritannien travlt i december, og juleaftensdag har de indgået en aftale om handel og det fremtidige forhold.

Det bekræfter Downing Street 10.

Med aftalen sikres en mere blid overgang for handlen, når knap tre årtiers britisk deltagelse i EU's indre marked ophører. Der er også indgået aftale om en lang række andre forhold, der vil lette overgangen.

Der er tale om en begrænset handelsaftale. Mindre omfattende end mange virksomheder havde håbet på. Den sikrer dog told- og afgiftsfri varehandel. Men ikke tjenesteydelser.

Trods aftalen om toldfri varehandel vil der efter 1. januar være en toldmur med omfattende kontrol. Disse besværligheder kan parterne senere arbejde på at lempe.

At EU og Storbritannien har indgået en handelsaftale afværger kaos for dansk og europæisk erhvervsliv.

Sådan lyder det fra administrerende direktør i Dansk Industri Lars Sandahl Sørensen, efter at parterne torsdag eftermiddag er blevet enige om en aftale for det fremtidige forhold, i en skriftlig kommentar.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs