MediaWatch

EU præsenterer forslag til nye regler for techgiganter

Formålet med reformen er bl.a. at stramme kontrollen med techselskaberne bag sociale medier og få bedre mulighed for at holde selskaberne ansvarlige for indhold på deres platforme, lyder det fra Margrethe Vestager. På bordet er bøder på op til 10 pct. af techselskabernes omsætning.

Margrethe Vestager, ledende næstformand i EU-Kommissionen, har tirsdag aften præsenteret et forslag til en omfattende reform af EU's regler for digitale tjenester. | Foto: JOHANNA GERON/REUTERS/Ritzau Scanpix

Tirsdag har EU-Kommissionen præsenteret et længe ventet forslag til en reform af lovgivningen for digitale platforme, der er styret af globale techkoncerner som Google, Facebook og Amazon.

Den foreslåede reform er en todelt indsats, der har de to lovtekster om hhv. Digital Services Act og Digital Market Act som omdrejningspunkter.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs