MediaWatch

EU præsenterer forslag til nye regler for techgiganter

Formålet med reformen er bl.a. at stramme kontrollen med techselskaberne bag sociale medier og få bedre mulighed for at holde selskaberne ansvarlige for indhold på deres platforme, lyder det fra Margrethe Vestager. På bordet er bøder på op til 10 pct. af techselskabernes omsætning.

Margrethe Vestager, ledende næstformand i EU-Kommissionen, har tirsdag aften præsenteret et forslag til en omfattende reform af EU's regler for digitale tjenester. | Foto: JOHANNA GERON/REUTERS/Ritzau Scanpix

Tirsdag har EU-Kommissionen præsenteret et længe ventet forslag til en reform af lovgivningen for digitale platforme, der er styret af globale techkoncerner som Google, Facebook og Amazon.

Den foreslåede reform er en todelt indsats, der har de to lovtekster om hhv. Digital Services Act og Digital Market Act som omdrejningspunkter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs