MediaWatch

"Engelske aviser er ikke længere en del af EU, og det kan selvfølgelig mærkes"

Brexit udfordrer mediernes udenrigsdækning, mener flere fagfolk. For det er et problem, når mange nyheder om fx EU kommer fra medier i et land, der ikke længere er en del af EU. Trænger EU til et fælles engelsksproget medie?

Den franske præsident Emanuelle Macrons indlæg i Financial Times har sat gang i debatten om, om medier i EU læner sig for meget op ad EU-dækningen i medier, der ikke har hjemme i EU | Foto: Screenshot/Financial Times

Det startede med den franske præsident Macron, som den 4. november havde et debatindlæg i Financial Times, hvor han gjorde rede for Frankrigs syn på islam.

Det fik Wolfgang Blau til at tweete om det paradoksale i, at præsidenten i sine bestræbelser på at nå et hovedsageligt europæisk publikum gik til en avis, der ikke længere har hjemme i et EU-land. Det kontinentale Europa mangler en fælles engelsksproget avis, lød konklusionen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Med ny rabatordning vil Politiken nå de unge

Den klassiske Politiken-læser er allerede dækket ind med Politiken Plus-rabatordningen, lyder det fra forretningsudvikleren bag nyt alternativ. Formålet bag Minus-løsningen er en kombination af kundepleje og -fastholdelse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs