MediaWatch

Partier kræver gennemsigtighed i klager over Facebook og Google

S og SF er klar til stramme reguleringerne af sociale medier for at imødekomme brugere, der oplever, at deres klager over bl.a. Facebook og Google ikke bliver hørt. Techselskaberne er åbne for stramninger.

Foto: Regis Duvignau/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er behov for mere gennemsigtighed, når det kommer til klagesager fra brugere over sociale platforme som Facebook og Google. Det skal bl.a. inkludere, at brugere i højere grad kan se, hvilket indhold der bliver fjernet fra de sociale medier, mener flere partier ifølge Altinget.

"Det er svært at gennemskue, hvordan sociale platforme behandler en klage, efter at de har modtaget den. Vi har brug for at vide, hvordan de ting vi klager over, bliver behandlet," sagde Karina Lorentzen, retsordfører for SF, under en paneldebat. Hun bliver bakket op af Jeppe Bruus, retsordfører for Socialdemokratiet.

Hos techselskaberne er mere politisk regulering efterspurgt, da gråzoner gør det vanskeligt at navigere i, hvilket indhold der bør fjernes.

"Vi er afhængig af, at der er en myndighed der siger, at det er ulovligt, og at vi skal skride ind overfor ytringsfriheden," siger Christine Sørensen, politisk chef hos Google Danmark.

I forbindelse med en ny lovpakke Digital Service Act fra EU, der bl.a. skal opdatere lovgivningen omkring techselskabers ansvar for indhold på deres platforme, har bl.a. Danske Medier opfordret til en klageadgang for medier, hvis deres indhold bliver fjernet fra en platform. Samtidig skal techselskaberne tage mere ansvar for ulovligt indhold, lød det i et høringssvar.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs