MediaWatch

Millionfratrædelse til tidligere rektor for Filmskolen vækker undren fra DF

Filmskolens tidligere rektor Vinca Wiedemann fik 1,3 mio. kr. i fratrædelsesgodtgørelse, da hun forlod sin stilling sidste år. Kulturministeren har forsvaret beløbet, hvilket nu får DF til at ville se på reglerne for fratrædelsesaftaler.

Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Fratrædelsesaftalen med den nu tidligere rektor på Den Danske Filmskole Vinca Wiedemann, der gav hende 1,3 mio. kr. med sig ud ad døren, da hun med øjeblikkelig virkning fratrådte i november, møder nu kritik fra Peter Skaarup (DF), der er medlem af kulturudvalget. Det skriver Berlingske.

Kritikken er udløst af, at kulturminister Joy Mogensen (S) har forsvaret milliongodtgørelsen, der svarer til 18 måneders løn, i et svar til kulturudvalget, som MediaWatch tidligere har beskrevet, hvor ministeren kaldte aftalen "det økonomisk mest fordelagtige for staten".

"Såfremt det er tilfældet, at det er dyrere med andre løsninger, skal vi se på reglerne om fratrædelsesgodtgørelser i ansættelseskontrakter. For det er virkelig en dyr affære for skatteborgerne. Det er jo et kæmpestort beløb," siger Peter Skaarup nu til Berlingske.

I forbindelse med Vinca Wiedemanns afsked med Filmskolen blev Bo Damgaard, tidligere direktør for Filmfyn og programchef på TV 2, præsenteret som konstitueret rektor.

Minister forsvarer millionfratrædelse til tidligere rektor for Filmskolen

Rektor på Filmskolen fik millionkompensation 

Mere fra MediaWatch

Top 20: OL-håndbold og sejlsport trak flest seere

TV 2's nye underholdningsprogram "Først og sidst" tabte sin førerposition fra forrige uge til en række OL-opgør, som skubbede andre formater ned af listen. OL stod for 12 af 20 udsendelser i Kantar Gallups liste over sidste uges 20 mest sete liveprogrammer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs